Teknoloji

Android için Chrome tarayıcısına 31 dil desteği eklendi, Türkiye’den de indirilmeye açıldı

Google’ın geçtiğimiz şubat ayında Android 4.0 Ice Cream Sandwich cihazları için çıkardığı Android için Chrome internet tarayıcısı güncellendi. Yayınlanan yeni güncelleme sayesinde hem yeni özellikler hem de 31 yeni dil desteği eklendi. Bu arada aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Google Play erişiminin açık olduğu ülkelerdeki kullanıcılar bu mobil internet tarayıcısını kullanma şansına erişti.

Güncelleme, web sitelerinin mobil versiyonları yerine masaüstü versiyonlarını varsayılan görüntüleme seçeneği olarak belirleme imkânı gibi beklenen özellikleri sunuyor. Favori siteleri kısayol şeklinde ana ekrana ekleme işlevi de favori web sitelerine daha hızlı şekilde erişim imkânı veriyor. Ayrıca Chrome içindeki bağlantıların hangi uygulamalarla açılacağı da önceden belirlenebiliyor.

Bunlara ek olarak Chrome’u Wi-Fi erişimi için vekil sistem kurulumuyla birlikte kullanmak mümkün. Bu arada internet tarayıcısının kullanıcı aracı tanımlamalarında bazı değişikliklere gidildiğini de belirtelim, web sayfası yöneticilerinin bu değişiklikleri dikkate almasında fayda var gibi görünüyor. Hâla beta sürecinde olan Android için Chrome’u aşağıdaki Google Play bağlantısından indirebilirsiniz.

İlgili – Google Play
İlgili – Google Geliştiriciler

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER