Teknoloji

Android için Chrome beta WebGL desteğinden daha kolay yararlanma fırsatı sunuyor

Google yaptığı çalışmalarla, sunduğu teknolojilerle Chrome’u masaüstü internet tarayıcıları pazarında hatırı sayılır bir konuma getirdi, internet tarayıcısı Internet Explorer ile birincilik rekabeti sürdürüyor. Arama devinin şimdiki hedefi mobil taraftaki Chrome’u da aynı şekilde rekabetçi kılmak. Tabii, mobil ortamda işler biraz daha farklı; masaüstündeki gibi bir Windows işletim sistemi hakimiyeti yok, her bir mobil işletim sistemi platformu kendi kurallarını dayatıyor, bu nedenle hepsine aynı teknolojiler veya yenilikler aynı zamanda sunulmuyor.

richd-android-chromeos-merge

En azından Chrome’un yepyeni teknolojileri konusunda Android kullanıcıları daha şanslı olacak, ne de olsa hem Chrome hem de Android Google’ın hakimiyeti altında. İşte çok yakında Android cihazında Chrome kullananlar daha fazla üç boyut desteğine kavuşacak. Google’dan Brandon Jones’un da doğruladığı gibi, Android için en son Chrome beta sürümü chrome://flags/ sayfasını da içeriyor. Bu sayfa sayesinde kullanıcılar WebGL desteğini açabiliyor, sonuç olarak telefonları üzerinen herhangi bir hileye veya eklentiye gerek duymaksızın masaüstü tarafta Chrome tarafından sunulan gelişmiş teknolojilerden yararlanabiliyor. Örneğin, web sitelerinin 3D grafiklerini mobil cihazlarından görüntüleyebiliyor.

Tabii ki, mobil ortamdaki deneyim masaüstündeki kadar iyi olmayacaktır. Bununla birlikte WebGL teknolojilerinden yararlanılan sayfaları görmek için web sitesinin masaüstü versiyonunun istenmesini zorunlu kılmanız gerekebilir ki, bu Ayarlar bölümü altından yapılıyor. Ayrıca WebGL geliştiricilerinin de eğer akıllı telefonlarda gelecekte bu teknolojinin sunduğu nimetlerden tam anlamıyla faydalanabilmesi için performans ve ekran büyüklüğü gibi kriterleri göz önünde bulundurması gerekecek.

İlgili >> Google+ (Brandon Jones), Google Play Store

İLGİLİ HABERLER