Teknoloji

Android Ice Cream Sandwich’i Jelly Bean izleyecek

Google’ın Android’in büyük sürümlerini adlandırırken tatlılardan esinlendiğini artık herkes biliyor. Mobil işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü Ice Cream Sandwich, yani Dondurmalı Sandviç adını taşıyacak. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile ilgili detaylar yavaş yavaş su yüzüne çıkarken bu sürümü izleyecek bir sonraki büyük güncellemenin hangi adı taşıyacağına dair dedikodular da dillendirilmeye başladı.

ThisIsMyNext blogu tarafından verilen bilgiye göre Android’in Ice Cream Sandwich’ten sonra gelecek sürümü Jelly Bean adını taşıyacak. Fasülye biçiminde jöle şeker olarak tanımlayacağımız Jelly Bean olarak anılacak bir sonraki sürümün ne gibi yenilikler taşıyacağı bu noktada henüz belli değil. Şimdilik gündemde Ice Cream Sandwich var ve bu sürümle birlikte Android’in tablet ve akıllı telefon sürümlerinin yakınsaması bekleniyor. Yılın son çeyreğinde yayınlanması beklenen Ice Cream Sandwich sürümüyle gelecek ilk cihazın da Samsung tarafından üretileceği söylenen Nexus Prime olacak.

Android’in ana sürümlerinin yıl sonlarına doğru çıktığını göz önünde bulundurursak, Android Jelly Bean sürümünün 2012’nin sonlarında geleceği tahmininde bulunabiliriz.

İlgili – ThisIsMyNext

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER