Teknoloji

Android Ice Cream Sandwich ile birlikte NFC tabanlı paylaşım geliyor – Video

NFC teknolojisi genellikle temassız ödeme sistemleriyle birlikte anılıyor, ancak bu teknolojinin daha geniş kullanım alanları bulunuyor. Google Android’in gelecek sürümü olacak Ice Cream Sandwich’te NFC teknolojisini baz alan eşler arası paylaşım modeli sunmayı hedefliyor.

Bu eşler arası paylaşım yöntemi sayesinde kişi bilgileri, web sayfaları veya YouTube videoları NFC destekli Android akıllı telefonları veya tabletleri arasında herhangi bir fiziksel bağlantı olmadan gerçekleştirilebilecek. Paylaşım için iki cihazı yanyana getirmek yeterli. Veri herhangi bir uygulamayı açmadan ya da arayüz içinde paylaşım için herhangi bir menüye gerek kalmadan, anında gerçekleştirilebiliyor.

Google bu işlevi mümkün olduğunca çok uygulamaya eklemek istiyor. 0-click olarak adlandırılan bu özelliğin API kaynakları da yayınlanacak, böylelikle üçüncü parti uygulamalarda da bu teknolojinin izlerini görebileceğiz. Google I/O’da NFC tabanlı eşler arası paylaşım işlevinin bir ön gösterimi yapıldı. Aşağıda bu videoyu bulabilirsiniz.

Video: Android Ice Cream ile NFC tabanlı paylaşım

İlgili – YouTube

<object width=”640″ height=”390″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/49L7z3rxz4Q?fs=1&amp;hl=en_US”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/49L7z3rxz4Q?fs=1&amp;hl=en_US” type=”application/x-shockwave-flash” width=”640″ height=”390″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>
İLGİLİ HABERLER