Manşetler

Android Ice Cream Google TV, tablet ve akıllı telefon sürümlerini aynı çatı altında buluşturabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android Ice Cream planları düşünülenden de geniş kapsamlı olabilir. GTVSource sitesinin kaynaklarından aldığı bilgilere göre Android’in gelecek sürümü sadece Android 2.3 Gingerbread ve 3.0 Honeycomb sürümlerini birbirine yakınlaştırmakla kalmayacak, Google TV için de hizmet verecek şekilde üç kod tabanını tek bir projede buluşturacak. Yeni sürümün 2011 Mayıs ayındaki Google I/O konferansında açıklanması bekleniyor.

Phandroid sitesi de söz konusu dedikoduyu doğrulamakla birlikte Google’ın Android 3.0 Honeycomb’un kaynak kodunu yayınlamamasının sebeplerinden biri olarak önüne koyduğu yol haritasını gösteriyor. Şirketin Android ile ilgili olarak dile getirilen dağınıklık eleştirilerini azaltmak amacıyla böyle bir karar verdiği söyleniyordu. Aynı şekilde Google TV için uygulama geliştirmek isteyenlerin çapraz platform endişesini mümkün olan en az derecede yaşaması için ilk adımların atıldığı da belirtiliyor.

Olaya tüketiciler açısından bakacak olursak, bu durum güncellemelerin daha hızlı şekilde alınabileceği anlamına gelir, ne de olsa Google sadece tek bir kod tabanına odaklanmış olacak. Google TV’nin cep telefonları ve tabletler gibi ARM işlemcileri kullanacak olması da doğal bir adım olacaktır. Eğer üreticiler gereksiz olan modifikasyonları bir kenara bırakırlarsa, Android’in telefonlara, tabletlere ve oturma odalarına girişi çok daha hızlı olabilir.

İlgili – Android Community
İlgili – GTVSource
İlgili – Phandroid

[Görsel – Android Community]

İLGİLİ HABERLER