Teknoloji

Android harici depolama cihazlarını resmen benimsiyor

android-harici-depolama-290515

Google’ın Android cihazlarda harici depolama araçlarının kullanılmasını sevmediği biliniyor. Şirketin Nexus cihazlarında microSD kart girişlerine yer vermemesi, bu tutumun en somut örneklerinden biri olarak göze çarpıyor. Yazılım mühendisliği perspektifinden bakılınca Google’ın tutumu anlaşılır olsa da, bu tutum tüketici talepleriyle ters düşüyor. Ancak şirketin dün duyurduğu yeni işletim sistemi Android M ile bu yaklaşım tepeden tırnağa değişeceğe benziyor. Android M ile kullanıcılara uygulamaları çıkarılabilir hafızaya taşıma imkanı sunuluyor. Google söz konusu özelliğe “Kabul edilebilir depolama cihazları” adını veriyor.

Google’ın yeni özelliğine “kabul edilebilir depolama cihazları” ismini vermesinin altında da makul bir neden yatıyor. Harici depolama cihazları, akıllı telefon veya tablet tarafından kabul edildikten sonra bir tür dahili depolama aracına dönüşüyor. Harici depolama cihazını formatlayıp bir dahili depolama aracı haline getiren Android, bir şifreleme katmanıyla da yeni depolama alanını kontrol altına alıyor. Böylelikle kullanıcıların uygulama verilerini olduğu gibi, uygulama kodunu da harici depolama alanına taşıması mümkün oluyor.

“Kabul edilebilir depolama cihazları” özelliği ilk etapta sadece microSD kartları destekleyecek. Android M’in ön izleme sürümünde bulunan özelliği aktive etmek için Android Hata Ayıklama Köprüsü komutuna ihtiyaç duyuluyor.

İLGİLİ HABERLER