Teknoloji

Android Go 200 milyon barajını geçti, Android 12 güncellemesi yolda

android 12 go edition

Tam özellikli işletim sistemi Android’in hafif sürümü olan Android Go, resmi olarak günlük 200 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. Google, 2 GB veya daha az RAM’e sahip giriş düzeyi cihazlarda kullanıcılara daha sorunsuz bir Android deneyimi sunan Android Go’yu ilk kez 2017’de kullanıma sunmuştu.

Şimdi Google, bu uygun fiyatlı cihazlardan bazılarının Android 12 (Go sürümü) için bir güncelleme alacağını ve standart, yeni yayınlanan Android 12’nin bir dizi özelliğini daha fazla cihaza getireceğini duyurdu. En önemlisi, Android 12 (Go sürümü) barındıran telefonlar, uygulamaları yüzde 30’a kadar daha hızlı ve yumuşak animasyonla açacak. Google, uygulamaların gecikmeden açılacağını ve boş bir ekran görebileceğiniz kısa süreyi ortadan kaldıracağını söylüyor.

android 12 go edition

Gizlilik panosu gibi diğer özellikler, Android 12’nin standart sürümünde zaten mevcuttur ve uygulama izinlerinizi tek bir merkezden görüntülemenize ve erişmenize olanak tanıyor. Ayrıca, telefonunuzun pil ömrünü korumaya yardımcı olan ekrandaki çeviri aracı olan otomatik uygulama hazırda bekletme modunun yanı sıra bir uygulamayı yakındaki cihazlarla paylaşmanıza olanak tanıyan ve diğer kullanıcıların uygulamayı indirmek için verileri kullanmak zorunda kalmasını önleyen kullanışlı özelliği de tanıyabilirsiniz.

Şu anda, hangi cihazların Android 12 (Go sürümü) güncellemesini alacağı veya güncellemenin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Google, 2022 için planlandığını, ancak henüz belirli bir tarih belirlemediğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER