Teknoloji

Android geliştiricileri kullanıcıları uygulamaları güncellemeye zorlayabilecek

android 12 snow cone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android Geliştirici Zirvesi’nde mobil işletim sistemine uygulama hazırlayanlar için geliştirdiği bazı yeni araçları duyurdu. Android geliştiricileri arasında giderek daha popüler hâle gelen Kotlin programlama dilinin en son sürümü için destek sunulması gibi özellikler sürpriz olmazken, listede Android Jetpack araçları için yeni yetenekler de bulunuyor. Sürpriz olarak tanımlanabilecekler arasında ise Uygulama İçi Güncellemeler uygulama program arayüzünün (API) yayınlanması öne çıkıyor.

API’nın ismi kulağa devrim yaratacak bir özellik gibi gelmese de, aslında önemli bir değişimin önünü açıyor. Yeni API ile geliştiricilere kullanıcıları uygulamalarını güncellemeye zorlamaları için iki yeni yöntem sunuluyor.

Örneğin, bir geliştiricisiniz ve uygulamanızı önemli bir hatayla birlikte yayınladınız. Her geliştiricinin başına gelebilecek bir durumu, vakit kaybetmeden bir güncelleme yayınlayarak çözmeyi istiyorsunuz. Artık tüm kullanıcıların güncellemeyi yüklemesini sağlamak için uygulama açılır açılmaz tam ekranda bir güncelleme mesajı gösterilebilecek.

Bu yöntem, tahmin edilebileceği üzere, sadece büyük hataların düzeltilmesi sırasında kullanılacak. İkinci seçenek ise biraz daha esneklik sağlıyor ve cihaz sahiplerinin güncellemeyi indirirken de uygulamayı kullanabilmesini mümkün kılıyor. Geliştiriciler bu güncelleme yöntemlerini kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebiliyor.

Android geliştiricileri için hazırlanan bu yeni API için testler hâlâ devam ediyor. Google ilk etapta birkaç iş ortağıyla birlikte yürüteceği testlerin ardından özellikleri daha fazla geliştiriciye açmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER