Teknoloji

Android Fast Pair teknolojisi 2022’de önemli özelliklerle yenilenecek

android fast pair

Google önümüzdeki birkaç ay Android telefonlardaki Bluetooth kulaklık desteğini iyileştirmek için mesai yapacak gibi görünüyor. Şirket, Android Fast Pair (Hızlı Eşleştirme) teknolojisini iPhone ve AirPods sahiplerinin uzun süredir yararlandığı bazı özelliklerle yenileyecek.

Önümüzdeki dönemde Fast Pair ile desteklenen kulaklıklar Android telefonlar, Chromebook’lar, Android TV’ler ve bazı seçili Windows PC’ler arasında otomatik değiştirme yapılabilecek.

Google, Android’de uzamsal ses için baş takibi desteği de sunmaya başlayacak. Android hâlihazırda bazı müzik servislerinde basit de olsa uzamsal ses desteği sağlıyor. Google’dan Android’deki uzamsal ses desteği hakkında verilen bilgiler şu an için bunlarla sınırlı.

Otomatik değiştirme ve daha kapsamlı uzamsal ses desteği, önümüzdeki aylarda sunulacak yeni Fast Pair özelliklerinden sadece ikisi. Bluetooth cihazları daha hızlı şekilde eşleştirmek için Google tarafından geliştirilen Fast Pair ile kullanıcılar bağlantıyı açılır bir pencere üzerinden sağlıyor ve telefonun ayarlar menüsüne gitmeye gerek kalmıyor.

Fast Pair, tıpkı Apple’ın sisteminde olduğu gibi, kulaklığı kullanıcıların hesabına bağlı diğer cihazlarla da eşleştiriyor. Apple’ın sisteminden farklı olarak Fast Pair’de bu özellik henüz tamamlanmış değil. Her iki senaryoda da ana fikir kullanıcıların cihaz yönetimini kolaylaştırmak oluyor.

android fast pairAndroid Fast Pair özelliğinin kapsama alanı da 2022’de genişleyecek. Google’dan verilen bilgiye göre; Fast Pair’i Google TV’de, Android TV işletim sistemli diğer cihazlarda ve Chromebook’larda kullanmak mümkün olacak. Buna ek olarak, Acer ve HP’nin Windows işletim sistemli bazı bilgisayarlarında da Fast Pair’den yararlanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER