Teknoloji

Android Fast Pair teknolojisi Android Q ile birlikte gelişecek

Google, Android içinde sunduğu Fast Pair teknolojisini daha işlevsel hâle getirmek için harekete geçti. Android’in yeni sürümüyle birlikte Fast Pair, kablosuz kulaklığın pil durumu hakkında daha detaylı bilgi verecek. Buna ek olarak, kullanıcıların önüne daha kapsamlı ses kontrolleri sunulacak.

Fast Pair, Bluetooth kulaklıklarla Android cihazları daha hızlı eşleştirecek bir teknoloji olarak gözler önüne çıkmıştı. Söz konusu teknoloji, özü itibarıyla, AirPods’un iPhone ile eşleştirilmesine bir hayli benziyor. Yakında bağlanmaya uygun bir kablosuz kulaklık bulunduğunda ekranda bir pencere açılıyor ve kullanıcıya cihaz ile kulaklık arasında bağlantı kurmayı isteyip istemedikleri sorulacak.

Fast Pair için hazırlanan son güncellemeyle birlikte kullanıcılara Bluetooth kulaklığın şarj durumuyla ilgili daha detaylı bilgiler gösterilecek. Bunun için kulaklığın Fast Pair ile uyumlu olması gerektiğini belirtmekte fayda var. Uyumlu kulaklıklar Android’e bağlandığında, hem şarj kutusunun hem de her bir kulaklığın topuzunun pil durumunu görmek mümkün olacak. Yine AirPods’a benzer olarak, şarj kutusu açıldığında da kulaklığın pil durumu telefonun ekranında görülebilecek.

Fast Pair’in AirPods’tan ilham alan özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar, Cihazımı Bul uygulaması aracılığıyla temel konum işlevlerinden yararlanabilecek. Bu sayede, kulaklığın bulunamaması gibi durumlarda Cihazımı Bul uygulaması üzerinden son kullanım konumunu da görmek mümkün olacak. Kulaklığın menzil içinde olması durumunda kulaklıktan ses çıkması da sağlanabilecek. Kulaklığın eşleştirmeden çıkarma işlemi de Cihazımı Bul uygulamasıyla yapılabilecek.

Android Q ile birlikte Fast Pair başka yeni özellikler de kazanacak. Ayarlar uygulaması içindeki Bluetooth cihaz detayları sayfasına bir kulaklık yönetim aracı yerleştirilecek. Bu araç üzerinden EQ ayarı yapılabilecek, Cihazımı Bul servisi başlatılabilecek, yerleşik Asistan’a erişilebilecek ve bildirim ayarları değiştirilebilecek.

Android Fast Pair ile uyumlu kulaklıkların sayısı şu an için pek fazla değil. Hâlihazırda JBL, 1More, Jaybird ve LG gibi şirketlerden çıkma 10’dan fazla kulaklık Fast Pair’i destekliyor. Android Q ile birlikte bu sayının artması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER