DosyaManşetler

Yeni Android telefonunuz için en iyi uygulamalar (2021)

samsung galaxy s22 note

Yeni bir telefon alan pek çok kişi ilk olarak e-posta hesaplarına giriş yapıyor ve kullandıkları sosyal medya ve iletişim uygulamalarını yüklüyor. Bu işin ardından sıra telefonu daha verimli hâle getirecek ve varsayılan seçeneklerin yerini alabilecek uygulamalara geliyor. Yeni Android telefonunuz için yükleyebileceğiniz en iyi uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

Microsoft Edge

Microsoft Edge iOS ve Android uygulamalarına Koleksiyonlar geliyorAndroid telefonların hemen hemen hepsinde Google Chrome yüklü olarak geliyor. Pek çok telefonda da üreticinin varsayılan internet tarayıcısını bulmak mümkün. Ancak Android kullanıcılarının önünde rahat bir deneyim vadeden başka tarayıcı seçenekleri de bulunuyor. Microsoft Edge de bu grupta yer alıyor. Sekme değiştiricisinin ekranın altında yer alması, yerleşik takip önleme seçenekleri, sayfada belli bir kelimeyi hızlıca bulabilme gibi özellikler ile Microsoft Edge, Android kullanıcılarının işini ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

Microsoft Edge: Google Play

JustWatch

JustWatch muhteşem çalışan bir uygulama değil. Ancak farklı çevrimiçi platformlarda neyi izlediğini takip etmek isteyenler için oldukça işlevsel. Buna ek olarak, hangi içeriğin hangi platformda bulunabileceğini öğrenmek konusunda da JustWatch bir hayli faydalı oluyor. Uygulama, abone olunan servisler doğrultusunda içerik önerisinde de bulunabiliyor.

JustWatch: Google Play

RainViewer

Dark Sky, Apple tarafından satın alındıktan sonra Android’den çekilmişti. Android kullanıcıları için Dark Sky’ın boşluğunu dolduracak en kuvvetli uygulama olarak RainViewer öne çıkıyor. RainViewer, özellikle anlık yağmur tahmini konusundaki başarısıyla dikkat çekiyor.

RainViewer: Google Play

Clue

Clue, kadınların adet döngülerini takip etmelerini ve bir sonraki periyotlarının zamanını tahmin etmelerini kolaylaştırıyor. Uygulama ile enerji seviyesi, cinsel etkinlik ve adet döngüsüyle bağlantılı diğer detayları da takip etmeyi sağlıyor. Veri kullanımı konusunda şeffaf bir tavır içinde olması da Clue’ya değer kazandırıyor.

Clue: Google Play

Pocket

Pocket, uzun süredir “daha sonra oku” servisleri arasındaki en popüler seçenek olmaya devam ediyor. Uygulama, kullanışlı arayüzüyle daha sonra okunmak amacıyla kaydedilen hikayelere düzenli bir şekilde erişim imkanı veriyor.

Pocket: Google Play

VSCO

vscoVSCO, hem bir fotoğraf düzenleme uygulaması hem de fotoğrafların paylaşıldığı bir tür sosyal ağ olarak tanımlanabilir. Fotoğraf düzenleme konusunda uzun yıllardır akla gelen ilk platformlardan biri olan VSCO, filtreleri ve basit düzenleme araçlarıyla her cihazda olması gereken bir uygulama.

VSCO: Google Play

Google Files

Google Files, Android cihazlarda ön yüklü şekilde sunulması gereken uygulamalardan biri. Uygulama sayesinde hangi dosyanın cihazda ne kadar yer kapladığı rahatlıkla görülüyor veya indirilen dosyalar hızlı şekilde bulunabiliyor. Sade bir dosya tarayıcı olan Google Files, telefonu organize biçimde kullanmayı kolaylaştırıyor.

Google Files: Google Play

Outlook

microsoft outlookÇok fazla e-posta bildirimi alanlar için Outlook beklenen kurtarıcı olabilir. Uygulamanın “öncelikli” gelen kutusu, kullanıcılar için gerçekten önemli e-postaları bir araya getiriyor. Önemli e-postalardan bildirimle haberdar eden Outlook, promosyon mesajlarını veya istenmeyen e-postaları ise göz ardı etmeyi kolaylaştırıyor.

Microsoft Outlook: Google Play

Pocket Casts

Pocket Casts hâlâ en kullanışlı podcast dinleme uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Podcast’lerin kapak resimlerine odaklanması, Pocket Casts’in kullanımını kolay ve eğlenceli kılıyor. Uygulamanın keşif ekranı sayesinde yeni içeriklerin keşfi de kolaylaşıyor.

Pocket Casts: Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER