Teknoloji

Android Eee PC’ye yüklendi ve başarıyla çalıştı

Windows şu anda netbook’larda Linux’tan daha çok tercih ediliyor. Bunun birçok nedeni var, ancak görünen o ki para kesinlikle bunlardan birisi değil. Belki de insanlar bilmedikleri bir işletim sistemini kullanmak istemiyorlar ya da açık kaynak kodlu alternatiflerde kullanılan arayüzden hoşlanmıyorlar. Ancak Android’in bu alana da girip üçüncü bir seçim yaratacağı yönünde birçok insanın beklentisi var.

Serbest çalışan ve aynı zamanda Mobile-facts adında bir şirketin sahibi olan VentureBeat Google’ın Android işletim sistemini ASUS’un netbook’unda çalıştırmak için girişimde bulunmuş. Bu cihazların açık kaynak kodlu işletim sistemlerine elverişli olan sürücülerinin sayesinde bu girişim başarıyla sonuçlanmış. Tabii ki, büyük butonlar ve basit işletim sistemi G1’e S10’dan daha çok yakışmış, ancak bu görüntü bozukluğunu düzeltmek de pek fazla zaman almazdı.

Şimdi ortada bir soru var: Hangi üretici elini çabuk tutup Android’li bir netbook çıkarır? VentureBeat 2010’da Android’li netbook’ları görmenin muhtemel olduğunu söylüyor. Önümüzdeki CES fuarında belki bu konuyla ilgili daha fazla şey duyarız.

VentureBeat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER