Teknoloji

Android için iMessage’ı sunan Beeper Mini’de yaşanan kesintiye yakında çözüm geliyor

beeper mini

“Android için iMessage” uygulaması olan Beeper Mini, yakın zamanda yaşanan bir kesintiden etkilenmiş durumda. Ancak ekip, sorunun üstesinden gelmek için yoğun bir çalışma içinde ve çözüme “çok yakın” olduklarını belirtiyor. Sorun giderildiğinde, kullanıcıların yedi günlük ücretsiz deneme süreleri sıfırlanacak ve yeniden başlayacak.

Beeper Mini, bu hafta başlarında kullanıma çıktı ve iMessage-Android arasındaki boşluğu kapatan benzersiz yaklaşımıyla özellikle dikkat çekici bir girişimdi. 16 yaşında bir gencin iMessage’ı tersine mühendislik yaparak geliştirdiği söylenen uygulama, mesajları doğrudan Apple’ın sunucuları üzerinden yönlendiriyor. Bu, diğer seçeneklere kıyasla daha güvenli bir çözüm sunuyor.

Ancak, uygulamanın piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra, Beeper Mini kullanıcıları cuma günü mesaj gönderip alamadıklarını fark ettiler. Bu durum, Apple’ın müdahale edip uygulamayı durdurup durdurmadığı sorularını gündeme getirdi. Sosyal medyada yayınlanan bir güncellemede ekip, sorunu çözene kadar kullanıcıların telefon numaralarını iMessage’dan çıkardıklarını açıkladı. Ancak bu, kesintiden kaynaklanan anlık baş ağrılarının sonu olmayabilir. Beeper Mini ekibi, “iPhone Mesajlar uygulaması, sizin mavi bir baloncuk olduğunuzu 6-24 saat hatırlıyor ve daha sonra SMS’e geçiyor, bu yüzden bu süre zarfında bazı mesajların teslim edilemeyebileceği mümkün.” dedi.

Beeper, çözümün yakında geleceğini söylese de, eğer Apple gerçekten kapatmanın arkasındaysa, daha büyük bir mücadeleyle karşı karşıya kalabilir. Sohbet uygulaması, yedi günlük ücretsiz deneme süresinin ardından aylık 2 dolar tutarında ve Android ile iMessage kullanıcıları arasında gönderilen mesajlar için uçtan uca şifreleme sunuyor.

Engadget‘a cuma günü bir açıklama yapan Beeper kurucu ortağı Eric Migicovsky, “Eğer bu Apple’ın işiyse, en büyük soru şu: Apple gerçekten kendi iPhone kullanıcılarının gizliliği ve güvenliğiyle ilgileniyorsa, neden iPhone’ların Android kullanıcılarına şifreli sohbetler göndermesini sağlayan bir hizmeti öldürmeye çalışsın ki?” diye sordu.

Video: iPhone 15 Pro İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER