Teknoloji

Android’e Geç uygulaması şimdi tüm Android 12 telefonları destekliyor

android'e geç

Google’ın Switch to Android, yani Android’e Geç uygulaması artık tüm Android 12 telefonları destekliyor.

Ücretsiz iOS uygulaması, iPhone kişileriniz ve takvim girişleriniz gibi önemli verileri aktararak Android’e geçişi kolaylaştırmak için tasarlandı. Google, bu yılın başlarında uygulamayı dağıtıma çıkardı, ancak başlangıçta sadece Pixel cihazlarıyla sınırlıydı. Tüm Android 12 telefonlar için destek sunulması, bir iPhone’dan yeni bir Android cihaza geçiyorsanız, bunu önemli bir uygulama haline getiriyor.

Android’e Geç uygulaması fotoğrafları, videoları, kişileri ve takvim etkinliklerini aktarmaya başlamak için verileri taşıyacağınız iPhone’da bir QR kodu görüntüleyerek bir aktarım işlemi başlatıyor. Veriler, iki telefonu bir kabloyla bağlamak yerine kablosuz olarak aktarılabilir, ancak kablo seçeneği daha hızlıdır ve büyük miktarda video ve fotoğraf aktarmak için daha uygundur.

Uygulama, WhatsApp mesajlarının aktarılmasını bile destekliyor. İşlem sırasında, mesajların, fotoğrafların ve sesli mesajların tam geçmişini aktarmak için WhatsApp’ı başlatmanız istenecektir.

Bir Android telefondan iPhone’a geçmek isteyenler için de bir uygulama var. Apple’ın, Android kullanıcılarının 2015’ten beri iOS’a geçmesine yardımcı olmak için kullanılabilen kendi iOS’e Taşı uygulaması var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER