Teknoloji

Android cihazlarının yüzde 2.9’unda Ice Cream Sandwich yüklü durumda

En son baktığımızda Ice Cream Sandwich’in Android cihazlarının genelindeki dağıtılımı yüzde 1 seviyesindeydi. Aslında o zamanlar Galaxy Nexus Ice Cream Sandwich yüklü olarak piyasaya çıkmıştı ve ICS güncellemesi mevcut Android cihazlara henüz gelmemişti, ASUS Transformer Prime hariç. Ancak Google’ın platform versiyonlarına ait son rakamları Ice Cream Sandwich’in hafif de olsa kıpırdanmaya başladığını gösteriyor.

Yayınlanan son rakamlara göre tüm Android cihazlarının yüzde 2.9’luk kısmında Ice Cream Sandwich yüklü durumda. Gingerbread ise yüzde 63.7’lik oran ile Android cihazları içinde liderliği elinde bulunduruyor. Yüzde 23.1’lik kesim ise Froyo’ya takılı kalmış durumda. Ice Cream Sandwich yayınlanalı birkaç ay oldu, ancak bu işletim sistemine geçiş o kadar da hızlı olmuyor.

Android’in çok geniş yelpazede cihazları barındırması, farklı hızlarda işlemci ve farklı miktarlarda RAM barındıran birçok cihazın ekosistemde bulunması, üreticilerin mevcut cihazlara Android’in bir sonraki sürümünü getirmesi için ek çalışma yapmasını gerektiriyor. Bu da zaman demek. Üstelik henüz 2012 model Android cihazlarını piyasada görmeye başlamadık. Genellikle Android Ice Cream Sandwich ile çıkacak bu cihazlar insanların eline geçmeye başladığında Ice Cream Sandwich’in genele göre oranı da yükselmiş olacak demektir.

İlgili – Android Geliştiricileri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER