Manşetler

Android Cihaz Yöneticisi Android uygulaması Google Play’de yayınlandı

Google geçtiğimiz ağustos ayında duyurduğu Android Cihaz Yöneticisi sayesinde insanların kaybolan Android cihazlarının yerini belirlemesi ve cihazlarındaki verileri güvenli ve emniyette tutması için genel bir cihaz sunmuştu. Bu servise mobil cihazlardan erişimi sağlayan uygulama da Google Play Store’da yayınlandı.

google-android-cihaz-yoneticisi-uygulama-121213

Uygulamanın açıklama bölümüne göre Android Cihaz Yöneticisi, Google hesabınızla ilişkilendirilmiş Android cihazların yerini bulma, cihazınızın ekran kilidi PIN’ini sıfırlama ve telefondaki tüm verileri silme gibi işlevler sunuyor.

Android uygulaması işlev bakımından web versiyonundan çok da farklı görünmüyor. Geçtiğimiz ağustos ayında web sitesi faaliyete geçtiğinde, Google çevrimiçi Android Cihaz Yöneticisinin kaybolan Android cihazının yerini bulup zilini en yüksek seviyede (cihaz sessiz veya titreşim modunda olsa bile) çaldırdığını kaydetmişti. Ayrıca harita işlevi sayesinde cihazın yerini haritada gerçek zamanlı olarak görmek de mümkün oluyor.

Google daha ağustos ayında Android Cihaz Yöneticisini kullanmayı sağlayacak ücretsiz Android uygulamasının çıkacağını dile getirmişti ve bu sözü birkaç ay sonra tutmuş oldu. Android 2.2 ve üstü sürümle çalışan cihazlarda kullanılabilen Android Cihaz Yöneticisi Google hesabıyla giriş yapmayı da gerekli kılıyor.

Apple benzer işlevi uzun zamandır sunuyor. Find My iPhone, Find My iPad, Find My iPad veya Find My Mac uygulamaları iOS cihazlarını veya Mac cihazlarını uzaktan izleme, kilitleme ve silme gibi hizmetleri sağlıyor. Uygulamaları iOS 5 veya üstü sürümle çalışan iOS cihazlarında veya OS X 10.7.5 Lion veya üstü sürümle çalışan Mac’lerde iCloud üzerinden kullanmak mümkün oluyor.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER