Teknoloji

Google, Android’e Apple’ın Süreklilik özelliğine benzer cihaz bağlantısı özelliği ekleyecek

google android 14

Google’ın Android cihazları birbirine bağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ve bunun Apple’ın ekosistemindeki Süreklilik özelliğine benzeyeceği söyleniyor. Özelliğin ipucunu gazeteci ve araştırmacı uzmanı Mishaal Rahman verirken, bu özellik sayesinde aynı Google hesabındaki cihazların birbirleriyle iletişim kurabileceğini belirtti.

Böylelikle kullanıcıların aramalar sırasında bağlı cihazlar arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan “Arama Değiştirme” gibi bir özellikten yararlanması mümkün olabilir. Buna ek olarak, “İnternet Paylaşımı” özelliğiyle de bağlı cihazlar arasında kişisel bir bağlantı noktası kurulabileceği belirtiliyor.

Apple da benzer bir arama değiştirme özelliği sunuyor. “iPhone Mobil Aramalar” adını taşıyan bu özellik sayesinde aynı Apple ID’siyle giriş yapılan Mac ve iPad’ler üzerinden de iPhone’a gelen aramalar yanıtlanabiliyor. Buna ek olarak, söz konusu cihazların iPhone ile aynı ağa bağlı olması gerekiyor.

android

Kullanıcılar gelen bir çağrıyı farklı bir Android telefon üzerinden de yanıtlayabilecek

Ancak Apple’ın “iPhone Mobil Aramalar” özelliğinde bir iPhone’a gelen çağrı başka bir iPhone üzerinden yanıtlanamıyor. Google’ın “Arama Değiştirme” özelliğinde ise çağrıların farklı Android cihazları arasında değiştirilebildiği ve başka bir telefonun da bu özellik kapsamında kullanılabileceği belirtiliyor.

Rahman’ın verdiği bilgiye göre, bu özelliğe Ayarlar menüsündeki Google sekmesinde “Cihazlar ve Paylaşım” başlığı üzerinden erişilebilecek. Google’dan henüz bu yeni Android özelliği için bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

İLGİLİ HABERLER