Teknoloji

Android, Chromecast ve Chrome OS’in direksiyonuna Hiroshi Lockheimer geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hiroshi-lockheimer-121015

Google’ın yeni kurumsal modeli, şirketin genel merkezinde de pek çok değişikliği beraberinde getirdi. Google’ın alt birimlerinden pek çoğu Alphabet çatısı altında bağımsız projelere dönüşürken, Google’ın CEO koltuğuna da Sundar Pichai oturmuştu. Büyük ölçekli yeniden yapılanmanın oluşturduğu toz dumanın ortadan kalkmasıyla birlikte Sundar Pichai, Google içindeki organizasyonda değişiklik yapmaya başladı.

Google CEO’su, daha önce başkan yardımcısı pozisyonunda bulunan bazı çalışma arkadaşlarına daha yüksek rütbeler verdi. Neal Mohan video reklamlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olurken, Phil Schindler de küresel satış ve operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Google içindeki yeni organizasyondaki en dikkat çekici atama ise Hiroshi Lockheimer’a Android, Chrome OS ve Chromecast’in sorumluluğunun devredilmesi oldu. Yeniden yapılanma öncesinde Sundar Pichai’nin Android, Chrome ve uygulamalardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olduğu göz önüne alınınca atama kararının önemi daha iyi anlaşılıyor.

2006’dan bu yana Google bünyesinde görev yapan Hiroshi Lockheimer, daha öncesinde Android’den sorumlu başkan yardımcısı koltuğunda oturuyordu. Hiroshi Lockheimer, Android’in otomobiller, giyilebilir ürünler ve elektronik ev eşyalarına taşınması konusunda önemli katkı sağlayan isimler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER