Teknoloji

Android çalıştırma aracında iyileştirmeler sunan PlayBook OS 2.1 beta sürümü yayınlandı

RIM beklendiği üzere yazılımcılara özel 2.1.0 versiyon numaralı yeni bir PlayBook beta sürümü yayınladı. Bu sürümle birlikte gelen yenilikler genellikle Android çalıştırıcısına odaklamış durumda. Android uygulamalarının her biri tek bir pencere yerine ayrı pencerelerde çalışma imkanına kavuştu. Ayrıca RIM hem kameraya hem de BlackBerry Ödeme SDK’sı aracılığıyla uygulama içi ödemelere de kapı açtı.

PlayBook 2.1.0 beta sürümüyle sunulan yenilikler arasında e-posta, kişiler, takvim uygulamalar için düşey yönde kullanım desteği, düzgün bir IMAP klasör desteği, eksiksiz cihaz şifreleme, geliştirilmiş HTML5 desteği ve daha iyi ekran görüntüleri bulunuyor. RIM, PlayBook OS 2.1’in son kullanıcılara ulaşacak sürümünde daha farklı özelliklerin de bulunabileceğini kaydetti.

RIM, PlayBook’un 2.1 sürümüyle bazı gereksinimleri karşılayacak gibi görünüyor, ancak bu işletim sistemi sürümüyle yakında çıkması beklenen BlackBerry 10 işletim sistemi arasında nasıl bir bağ var, burası tam olarak açık değil. RIM daha önce yaptığı açıklamada BlackBerry PlayBook’un BB10 işletim sistemine yükseltileceği taahhüdünü vermişti. BlackBerry platformu için yazılım geliştirenlerin dikkatini çoğunlukla BlackBerry 10’a ve bu işletim sistemine özel uygulama geliştirmek için kullanılan Dev Alpha cihazına yönelttiğini düşünüyoruz. Yine de, son kullanıcılar açısından bakıldığında BlackBerry PlayBook OS 2.1, BlackBerry 10’a geçiş öncesinde BlackBerry PlayBook kullanıcılarının dikkatini yeteri kadar meşgul edecektir.

İlgili – RIM Developer Zone

İLGİLİ HABERLER