Teknoloji

Android’in aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçti

google play store çince uygulamalar

android aylik aktif kullanici sayisiGoogle, geliştirici konferansı I/O’nun bu yılki açılış etkinliğinde de servislerine dair önemli istatistikleri paylaşmayı ihmal etmedi. Google CEO’su Sundar Pichai’nin açıkladığı rakamlar içinde en dikkat çekicisi ise Android aylık aktif kullanıcı sayısı oldu. Google’ın mobil işletim sisteminin aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarın üzerine çıktı.

Google’ın şemsiyesi altında 1 milyar kullanıcı barajını geçen çok sayıda servis bulunuyor. Google Haritalar, YouTube, Chrome, Gmail, Google Arama ve Google Play gibi servislerin de kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerine çıkmış durumda.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyona ulaşan bulut depolama servisi Google Drive da yakında Milyar Kulübü kapısından giriş yapacak gibi görünüyor. Google Fotoğraflar servisinin aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu aşarken, Google Assistant da hâli hazırda 100 milyonun üzerinde cihazda kullanılıyor.

Android aylık aktif kullanıcı sayısı konusunda iOS ile yarışıyor

Android’in aylık aktif kullanıcı sayısının 2 milyarı aşması, Google adına büyük bir başarı niteliğini taşıyor. Android’in en büyük rakibi olan Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’in aylık aktif kullanıcı sayısı konusundaki rakamlar ise uzun süredir güncellenmedi. Apple son olarak bundan 1,5 yıl önce aktif olarak kullanılan iOS cihaz sayısının 1 milyarı geçtiğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER