Teknoloji

Android’in aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyara ulaştı

Google I/O 2014’ün açılış etkinliğinde sahneye çıkan şirketin Android ve Chrome’dan sorumlu yöneticisi Sundar Pichai, Android’in mevcut durumuna dair bazı istatistiki bilgileri paylaştı. Mobil işletim sisteminin aktif kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığını belirten Pichai, bu rakamın I/O öncesindeki 30 gün içinde elde edildiğini dile getirdi.

Pichai’nin paylaştğı bir diğer ilgi çekici bilgiyse Android’in küresel tablet pazarındaki payının yüzde 62’ye ulaşması oldu. Bu rakama Amazon Kindle Fire HDX gibi özel Android sürümlerini barındıran cihazların dahil edilmediğini de ayrıca belirtmekte fayda var. Tablet pazarındaki bu ivme tablete yüklenen uygulamalara da yansıdı ve yüklenen tablet uygulamalarının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 236 oranında arttı.

Pichai Android akıllı telefon sahiplerinin genel kullanım alışkanlıklarına dair bazı rakamlar da verdi. Android kullanıcılarının günde ortalama 20 milyar SMS gönderdiğini söyleyen Pichai, kullanıcıların telefonlarını bildirimler ve diğer kullanım amaçları için günde 100 milyar kez kontrol ettiklerini belirtti. Popüler akımları takip eden Android kullanıcıları günde 93 milyon kez ”özçekim” çekerken, attıkları toplam adım sayısı 1.5 trilyonu buluyor.

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER