Ulaşım

Google’ın yenilenmiş Android Auto kullanıcı arayüzü artık kullanımda

android auto

Google’ın aylar önce I/O 2022’de gösterdiği yenilenmiş Android Auto arayüzü kullanıma sunulmaya başlandı. Şirketin I/O’da belirttiği gibi, yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzü gezinme, iletişim ve medya oynatmayı kolaylaştırıyor.

Yeni arayüzle birlikte Google Haritalar daha sürücü dostu bir konumda bulunuyor ve bölünmüş ekran görünümü, direksiyon hangi tarafta olursa olsun, müzik ve metinlere hızlı erişim sağlıyor. En sonunda bir çalan medya çubuğu eklendi. Konuşa kısayolları da telefon araması yapmanıza veya mesajları yanıtlamanıza yardımcı oluyor.

Google, aynı zamanda Android Auto’nun işlevselliğini de artırıyor. Şirket, son zamanlarda çıkmış Pixel ve Samsung telefonlarının yakında WhatsApp aramaları yapmanıza izin vereceğini söylüyor. Asistan ise artık cevapsız aramalar, varış zamanı paylaşımı, müzik ve podcast’ler için akıllı öneriler sunuyor.

android auto

Android Auto dışında Google’ın otomobillerle ilgili başka haberleri de var

Android Auto’nun ötesinde otomobillerle ilgili birkaç haber de var. Dijital araba anahtarı paylaşımı yakın gelecekte Samsung telefonlarına gelirken, Xiaomi telefon sahipleri bu seçeneğe 2023’ün sonlarında sahip olacak. Google bunun ne zaman olabileceğini söylemese de, anahtarlar BMW dışındaki markalar için kullanılabilecek. Polestar 3 ve Volvo EX90’a otonom ve yardım özelliklerini artırmak için yüksek çözünürlüklü haritalar geliyor. YouTube da, yerleşik Google özelliği bulunan arabalara geliyor. Böylece otomobil şarj olurken veya park hâlindeyken videolar izlenebilecek.

Android Auto için artık bir güncelleme gerekliydi. Çünkü Apple, yalnızca daha kullanışlı olmakla kalmayan, aynı zamanda bir otomobilin bilgi-eğlence sisteminden daha fazlasını devralabilen yeni nesil bir CarPlay arayüzünün önizlemesini yaptı. Google’ın yenilemesi doğrudan eşdeğer değildir, ancak otomobil üreticilerine giderek daha rekabetçi hale gelen bir pazarda Android Auto’yu desteklemek için daha güçlü bir teşvik verebilir.

İLGİLİ HABERLER