ManşetlerUlaşım

Android Auto’ya kullanıcıların çok talep ettiği bir widget değişikliği geliyor

android auto

Android Auto bir sürücünün telefonu ile otomobilin araç içi bilgi ve eğlence sistemi arasındaki boşluğu doldurmaya yardımcı olan mükemmel bir platform olarak nitelendirilebilir. Şimdi, gelen bir güncelleme sayesinde daha da iyi hâle gelebilir.

Android Auto için yayınlanan en son beta güncellemesi, kullanıcı arayüzünün widget’larına heyecan verecek düzeyde özelleştirme ekliyor. Artık, kullanıcıların alıştığı sabit düzen yerine, widget’lar değiştirilebilir ve bir sürücünün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak şekilde özelleştirilebilir.

Bu, yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi, bir sürücü navigasyon menüsünün normalde sola yerleştirilmiş düzeninin aksine, sürücünün sağ tarafta olmasını istemesi hâlinde bunu yapabileceğini gösteriyor. Benzer şekilde, müzik çalar ve diğer widget’lar sadece birkaç dokunuşla bir taraftan diğerine değiştirilebilir. Genel olarak, değişiklik kesinlikle memnuniyetle karşılanıyor ve Android Auto’yu sürüş sırasında güvenilecek daha da iyi bir kaynak haline getiriyor.

İlginizi çekebilir

Android Auto düzeninizi değiştirmek, neyse ki çok basittir ve Android akıllı telefonunuzda veya otomobilinizdeki Android Auto ekranında yapılabilir. Android Auto ekranınızdaki ekran yapılandırmasını değiştirmek için sol alt köşedeki uygulama menüsü simgesini (kare şeklini oluşturan dokuz nokta) seçin. Ardından, Ayarlar uygulamasını açın ve Düzeni Değiştir’i seçin. Düzen menüsünde, sürücüye, medya widget’larına veya navigasyona en yakın olmak istediğiniz widget’ları seçebilirsiniz.

Söz konusu güncelleme çok kapsamlı bir şey olmasa da, otomobilde Android deneyimini çok daha özelleştirilebilir ve uyumlu hâle getirecektir. Aslında bu, sık sık talep edilen bir kullanıcı deneyimi değişikliğidir. Android Auto beta kullanıcısı değilseniz, widget yerleşimlerinizi özelleştirme seçeneğinizin henüz olmayacağını belirtmekte fayda var. Umuyoruz ki bu özellik, şimdiden çok hoş bir değişiklik gibi göründüğü için, yakında tüm Android Auto kullanıcılarına gelir. Cihazınızın ve otomobilinizin bu özelliği herkese açık hale gelir gelmez almasını sağlamak istiyorsanız, cihazınızda otomatik güncellemelerin açık olduğundan emin olun.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER