Ulaşım

Volvo ve Audi ile Android Auto otomobillerin kalbine yerleştirilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android autoGoogle Android’i otomobillere getirme projesinde iki büyük ismi yanına kattı. Dün yapılan duyuruyla Volvo ve Audi’nin de Android Auto projesine destek vereceği açıklandı. Bu duyurunun önemli olmasının bir sebebi de, arama devinin otomobillere yönelik girişimini Android Auto ürününün ötesine taşıması oluyor.

Otomobil üreticileri Android işletim sistemini veya otomobillere özel bir versiyonunu gelecekte çıkaracakları modellerine entegre edecekler. Sistemler navigasyon, internetten müzik dinleme gibi klasik Android Auto işlevlerini barındıracak. Ancak buna ek bazı unsurların da bulunması söz konusu olacak.

Otomobillerde çalışan mevcut yazılımın üstüne eklenmiş, USB üzerinden telefonun otomobile bağlanmasıyla erişilen bir işletim sisteminin kullanılması yerine, Android otomobildeki yazılımın kalbi olacak.

İşletim sistemi dahili bağlantı çözümü ve bilgi eğlence sistemi olarak işleyecek; klima, sunroof, pencere gibi otomobil içi işlevleri de; Google Haritalar, özel Android Auto uygulamaları, Spotify’dan müzik dinleme gibi klasik işlevleri sunmanın yanında kontrol etme imkanı sunacak. Google Assistant desteği de bulunacak.

Geleceğin Volvo ve Audi modellerinde Google Assistant önemli bir yer tutacak. Böylelikle Google’ın dijital yardımcısını, telefon evde veya iş yerinde bırakılmış olsa bile kullanmak mümkün olacak. Otomobil kullanırken Google Assistant’a çeşitli soruları, örneğin en yakın benzin istasyonunun nerede olduğunu “OK Google” diye seslendikten sonra sormak ve cevapları sesli olarak almak mümkün olacak.

Google’ın Android’in otomobil içi kontrol sistemini bu hafta ortasında düzenlenecek Google I/O 2017 etkinliğinde duyurması bekleniyor. Burada iş ortaklıklarıyla ilgili daha fazla detayın da verilmesi bekleniyor. Volvo, önümüzdeki iki yıl içinde Android sistemini yeni otomobillerine ekleyeceğini açıkladı. Audi ise henüz net bir tarih bilgisi paylaşmadı.

Google I/O 2017 etkinliği 17 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Detayları Teknoblog’da yayınlayacağımız haberlerde ve yazılarda bulacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google I/O 2017: Google?ın en büyük geliştirici konferansında neler bekliyoruz?

İLGİLİ HABERLER