Ulaşım

Android Auto aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yeni ülkelere geliyor

android auto samsung

Google’ın otomobiller için hazırladığı yazılımı Android Auto, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 36 ülkede kullanıma açılacak. Google’ın yeni genişleme hamlesi Doğu Avrupa, Güney Doğu Asya ve Afrika’daki bazı ülkeleri kapsıyor.

Android Auto’nun kullanıma açılacağı ülkelerin listesi şu şekilde:

  • Avrupa: Türkiye, Arnavutluk, İsveç, Danimarka, Norveç, Hollanda, Belçika, Polonya, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Letonya, Lüksemburg, Litvanya, Makedonya, Malta, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Ermenistan, Belarus, Bosna-Hersek, Ukrayna
  • Asya: Endonezya, Tayland
  • Afrika: Angola, Botswana

Google bu hamlesiyle Android Auto’nun kullanılabildiği ülkelerin sayısını ikiye katlamış oldu. Bu genişleme hareketi, şirketin araç içi bilgi ve eğlence arayüzü konusundaki iddiasını da gözler önüne seriyor. İnternet devi, kısa süre önce yayınladığı Android 11’le birlikte Android Auto’ya kablosuz şekilde bağlanma gibi imkanlar sunuluyor.

Google, yerel Android Auto deneyimini daha fazla kişiye ulaştırmak için otomobil üreticileriyle de iş birliği yapıyor. Şirket bu doğrultuda kısa süre önce Audi ve Volvo gibi üreticilerle anlaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER