Ulaşım

Android Auto “OK Google” komutlarını destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android autoGoogle’ın otomobiller için geliştirdiği Android Auto, bu yıl içinde görece küçük ölçekli iki yeni özellik kazancak. Söz konusu özellikler platformu biraz daha kullanışlı hâle getirme konusunda büyük potansiyel taşıyor.

Bu yeniliklerden ilki kablosuz bağlantı desteği olacak. Hali hazırda platformu kullanmak için telefonu otomobile USB aracılığıyla bağlamak gerekiyor. Bu yeni özellik sayesinde her şeyi Wi-Fi üzerinden yapmak mümkün hâle geliyor. Çok sayıda otomobilin konsollarında kablosuz şarj levhalarının standart veya opsiyonel sunulmaya başladığı göz önüne alınınca bu destek kulağa daha anlamlı geliyor.

Apple CarPlay için kablosuz bağlantı desteğinin duyurusunu geçtiğimiz yıl yapmıştı. Ancak hali hazırda üretilen araçlar içinde söz konusu desteği barındıran bir model bulunmuyor. Volkswagen tarafından geçtiğimiz ocak ayında yapılan açıklamada Apple’ın söz konusu özelliğin demosunun yapılmasını engellediği belirtilmişti. Google ise hem Android Auto’ya hem de Wi-Fi bağlantısına sahip otomobiller için söz konusu desteğin sunulmasının zor olmadığına dikkat çekerken, piyasadaki mevcut modellere kablosuz bağlantı desteğinin gelip gelmeyeceği konusunda ise bilgi vermedi.

Android Auto güncellemeleri içinde esas dikkat çeken ise “OK Google” desteği oluyor. Bu desteğin varlığı sayesinde sürücüler araba kullanırken hiçbir yere dokunmadan platformu aktive edebilecekler. OK Google komutunun desteklenebilmesi için otomobilde ekstra bir donanıma ihtiyaç duyulmayacak. Söz konusu komut telefon tarafından algılanmasının ardından otomobilin merkez konsoluna aktarılacak.

Yeni özelliklerin çıkışı konusunda kesin bir tarih verilmese de, Google’ın özelliklerin dağıtımını önümüzdeki aylarda gerçekleştirmesi bekleniyor. Özelliklerin çıkışının Android N’in yayın takvimine bağlı olmadığını da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER