Teknoloji

Android Auto kullanıcıları yenilikçi güncelleme ile telefon duvar kağıtlarını otomobillerine taşıyor

google android auto

Google, Android cihaz kullanıcıları için fazlasıyla konuşulan bir yeniliği hayata geçirdi. Mobil cihazların vazgeçilmezi haline gelen Android Auto, duvar kağıdı senkronizasyon özelliği ile araç kullanım deneyimini kişiselleştirecek yeni bir güncelleme aldı. 9to5Google‘a göre bu yeni özellik, kullanıcıların akıllı telefonlarındaki duvar kağıdını doğrudan otomobil ekranına yansıtmalarını sağlayarak, kişisel bir dokunuş ekliyor.

Android Auto’da duvar kağıdı senkronizasyonu

Geçtiğimiz ekim ayında keşfedilmeye başlanan bu özellik, kullanıcının telefonunda ne tür bir duvar kağıdı varsa, aracın ekran arka planında Android Auto uygulama çekmecesi arka planında gözükecek şekilde tasarlanmış. Şimdilik bu özellik sadece uygulama çekmecesi için geçerli olup, aracın gösterge paneli görünümünde veya başka yerlerde aktif değil.

Android Auto 11.0 beta sürümünde bu yeni seçeneğin aktif olduğunu gözlemliyoruz. Ancak, gerekli kodlar 10.7 sürümüne kadar geriye dönük olarak yerleştirilmişti. Reddit kullanıcıları da bu seçeneği gördüklerini rapor ediyorlar, ancak hangi sürüm kullanıldığı henüz netlik kazanmış değil.

Bu olanak, statik resimlerle sınırlı olup, canlı duvar kağıtları ve özel duvar kağıtları bu işlevsellikle kullanılamıyor. Örneğin, Google Pixel 8’de bulunan AI duvar kağıtları Android Auto’da gösterilmiyor. Niçin bazı duvar kağıtlarının senkronize edilemediği açıkça belirtilmemişse de, uyumlu olmayan bir duvar kağıdı varsa, Android Auto en son uyumlu duvar kağıdını göstermeye devam edecek.

Dikkate değer bir diğer nokta ise, Apple’ın CarPlay sistemine benzer bir seçenek henüz sunmuyor oluşu. Buna rağmen CarPlay kendi koleksiyonundaki duvar kağıtlarını kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Oysa Android Auto, 2021’de eklenen duvar kağıdı koleksiyonu yerine bu yeni senkronizasyon opsiyonu ile yoluna devam ediyor.

Bu güncellemenin kullanıcı dostu bir yaklaşım olduğu kesin. Günümüzde birçok sürücü, arabalarını kişisel bir yaşam alanı gibi görmekte ve iç mekanı kendilerine özgü bir şekilde kişiselleştirmekte. Android Auto’nun bu yeni özelliği sayesinde, sürücüler akıllı telefonlarındaki kişisel duvar kağıtlarını artık araçlarında da görebilecek, bu da araç içi deneyimi daha samimi ve eğlenceli hale getirecek. Teknoloji ve araç entegrasyonu alanında atılan bu adımın, kullanıcı deneyimini iyileştirme yolunda önemli bir gelişme olduğunu söylemek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER