Ulaşım

Android Auto doğru kabloyu kullanıp kullanmadığınızı söyleyecek

android auto

En son Android Auto güncellemesi, XDA Developers’ın eski genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman’ın Twitter’da gösterdiği gibi, USB kablonuzun veya bağlantı noktanızın beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir tanılama özelliği ekliyor. Telefonunuz arabanıza bağlanmıyorsa, tanılama aracı sorunun USB bağlantısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.

Rahman tarafından gösterilen resimlerde, “USB Başlangıç Tanılama” olarak adlandırılan ara dikkat çekiyor. Bu, bir USB kablosunun bağlanıp bağlanmadığını ve kablo kalitesini kontrol edecek. Google, bir destek sayfasında, telefonunuzla birlikte gelen veya bir metreden kısa olan ve “USB hub’ları veya kablo uzantıları kullanmayan” bir kabloyla arabanıza bağlanmanızı öneriyor.

Yine de doğru kabloya sahip olmak, söylenildiğinden daha zor olabilir. USB kablolarının kalitesi çok farklıdır, yani hangisinin Android Auto’yu desteklemek için doğru özelliklere sahip olduğunu bilmek zor olabilir. Yeni telefonların çoğunda USB-C kabloları geldiğinden, ancak pek çok arabada USB-C bağlantı noktası bulunmadığından, telefonunuzla birlikte verilen kablonun Android Auto ile çalışacağını da en baştan rahatlıkla söyleyemezsiniz. Bu noktada yeni gelecek tanı aracı, farklı bir kablo almanız gerekip gerekmediğini anlamanızı kolaylaştıracaktır.

Rahman, söz konusu aracın Android Auto 7.5.121104’te mevcut olduğunu söylüyor. Henüz bu sürüme sahip değilseniz, bir güncellemeniz olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Android Auto ayarları > Bağlantı yardımı > USB başlatma teşhisi altında bu aracı bulabileceğinizi söylüyor Rahman. Google’ın bazen özellikleri yavaş yavaş kullanıma sunacağını belirtmekte fayda var, bu nedenle teşhis aracını görmüyorsanız, kullanıma sunulmasını biraz beklemeniz gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER