Ulaşım

Google kolay erişilebilir Android Auto deneyimine son veriyor

android auto for phone screens
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android Auto for Phone Screens uygulamasının kullanıcılarına, uygulama içinde gösterdiği bir mesajla bu uygulamanın yakında çalışmayacağını haber veriyor. Bu uygulama, telefonu bir araba kontrol paneline monte ederken kullanımı daha güvenli olan basitleştirilmiş bir araç içi Android kullanıcı arayüzü sağlıyor. Böylelikle genellikle bilgi-eğlence ekranında çalışan Android Auto sürümüne sahip olan daha yeni arabalara sahip olmayanlar için harika bir özellik sunuyor.

Aslında bu, Google’ın Android Auto for Phone Screens sonununun geleceğine dair ilk uyarısı değil. Şirket geçen yıl, Android 12 yüklü daha yeni cihazlarda bu uygulamayı kullanımdan kaldırdığını açıklamıştı. Daha eski cihazlara sahip kişiler uygulamaya erişmeye devam edebilir, ancak Google, o zaman için paylaşacak başka ayrıntısı olmadığını belirterek bu erişimin ne kadar süreceği konusunda bir takvim paylaşmamıştı. Google, bu hafta içinde kendisine yine soru soran 9to5Google‘a benzer bir mesajı iletti ve uygulamanın ne zaman çalışmayı durduracağına ilişkin bir takvim vermedi. Uygulama şu anda Google Play Store’da bulunsa da, herhangi bir cihaza yüklenemiyor.

android auto

Tüm bu durum, Google’ın 2019’da açıkladığı kafa karıştırıcı planları nedeniyle yaşanıyor. Şirket o zamanlar, kullanıcıların telefondaki bir Android Auto deneyiminden yararlanmaları için, o sırada yakında çıkacak olan Google Asistan sürüş moduna geçmesini istedi. Ancak bu özelliğin çıkışı ertelendi ve 2020 yılına kaldı. Bu gecikme dönemi sırasında, Android Auto for Phone Screens uygulaması, desteklenen daha yeni bir otomobiliniz yoksa, Android telefonunuzu sürüş sırasında kullanmanız için başlıca çözüm haline geldi.

Android Auto for Phone Screens uygulaması, herkesin herhangi bir otomobilde kullanabileceği ve Android Auto’nun tüm avantajlarından yararlanabileceği kolay erişilebilir bir çözümdü. Artık kullanıcıların ya Android Auto’yu destekleyen pahalı bir yeni ana ünite kurması ya da Android Auto deneyimini istiyorlarsa daha yeni bir araba satın almaları gerekecek.

Google Asistan sürüş modu ise bu uygulamanın yerini alan bire bir çözüm değil. Android Auto arayüzüne kıyasla dikkati dağıtabilecek istemlere sahip düz bir çözümdür. Ayrıca, Google Asistan bir sesli isteği yanlış alırsa, kullanıcıların sürüş sırasında telefonlarına erişmek zorunda kalmaları söz konusu olabilir.

Her ne olursa olsun, Google’ın otomotiv endüstrisi için iddialı planları var ve Android Auto for Phone Screens muhtemelen bu konuda dikkatleri dağıtıyordu. Şirket, Polestar 2 gibi otomobillerde bulunan Android Automotive adlı eksiksiz bir otomobil işletim sistemi geliştirdi ve Ford araçlarında da bu yer alacak. Ayrıca, bu yıl bağlı Android Auto deneyimini yeni bir sürüme geçirdi. Güncelleme yanıt verme hızına ve farklı araç bilgi-eğlence ekranı boyutlarından daha iyi yararlanmaya odaklanıyor.

İLGİLİ HABERLER