Ulaşım

Android Auto’ya CarPlay tarzında yeni özellikler getirecek tasarım yolda

android auto

Android Auto için yakında beklenen yeni ve kapsamlı tasarımına ait daha fazla ekran görüntüsü sızdırıldı. Google, Apple CarPlay’den bazı noktaları ödünç alıyor gibi görünüyor. AndroidWorld ve Reddit kullanıcısı u/RegionRat91 tarafından sağlanan resimlerde görüldüğü gibi, kod adı “Coolwalk” olan yeni tasarım birkaç pratik değişiklikle gelebilir.

Öncelikle yeni tasarım, telefonunuzun pil ömrünü, hücresel bağlantı sinyal durumunu ve saati içeren durum çubuğunu ortadan kaldırıyor ve bunları ekranın sağ alt köşesine yerleştiriyor. Bu arada, sol tarafta, uzun basıldığında geri çekilebilir widget’ları açan bir ana ekran düğmesi var. CarPlay’e benzer şekilde, yeni kullanıcı arayüzü, haritayı diğer kartların yanında göstermeye izin veriyor. Halbuki mevcut durumda bir uygulamayı açtığınızda bunu ana kontrol alanı üzerinde açıyorsunuz, ya haritayı ya da müzik uygulamasını gösteriyor, ancak ikisini birden gösteremiyorsunuz.

android auto

Ayrıca AndroidWorld, gelen bir aramayı kapatmanıza ve tek bir tuşa basarak kısa mesajla yanıt vermenize olanak tanıyan muhtemel bir özelliğe de dikkat çekiyor. Mesajın önceden ayarlanıp ayarlanmayacağı veya Google Asistan’ı kullanarak dikte edip edemeyeceğiniz hâlâ net değil.

Güncellenmiş arayüz, telefonunuzu arabanızın ekranına da yansıtma olanağı verebilir, ancak bunun hangi amaçla kullanılabileceği konusunda hâlâ bazı bilinmeyenler mevcut. Reddit kullanıcısının belirttiği gibi, yayınlama özelliği Netflix gibi hizmetlerden telif hakkıyla korunan materyallerle çalışmıyor gibi görünüyor. Aslında araç kullanırken videoları Android Auto aracılığıyla videoları yansıtmak iyi bir fikir sayılmaz. Ancak araç duruyorken kullanışlı olabilir ki, bazı araç içi eğlence sistemleri Miracast aracılığıyla bunu yapmaya izin veriyor.

android auto

Coolwalk’un sızdırılan görüntüleri ilk olarak geçen eylül ayında ortaya çıktı, ancak bu son sızıntı, öncekinden daha çarpıcı değişiklikler gösteriyor. Ayrıca, kullanıcıların telefonlarını bağlarken gördükleri ilk uygulamaları seçmelerine izin vermeye başlayan geçen yılki güncellemede olduğu gibi, dikkat dağıtıcı unsurları önlemeye odaklanıldığını da gösteriyor. Yeni tasarımın ne zaman kullanıma sunulacağına dair hâlâ bir haber yok.

İLGİLİ HABERLER