Ulaşım

Android Auto’nun motosiklet yolculuğu Harley-Davidson ile başlıyor

harley-davidson android auto

Android Auto, günümüzde pek çok otomobil üreticisi tarafından desteklenen bir platform hâline gelmiş durumda. Motosikletler tarafında ise böyle bir teknolojik bütünleşmeden söz etmek mümkün değil. Ancak ikonik motosiklet üreticisi Harley-Davidson‘ın bazı mevcut modellerine Android Auto’yu getirme kararı, değişimin başlayacağı anlamına geliyor.

2014’te veya daha sonraki yıllarda satışa çıkan, Boom! Box GTS bilgi ve eğlence sistemine sahip Touring, Trike veya CVO motosikletlere önümüzdeki yazın ilk günlerinden itibaren Android Auto’yu yüklemek mümkün olacak. Yükleme işlemini motosiklet sahipleri kendileri de yapabilecek. Boom! Box GTS bilgi ve eğlence sistemine sahip olmayanlar ise bu sistemi diledikleri takdirde motosikletlerine ekletebiliyor.

Harley-Davidson’ın Android Auto’yla buluşması, yeni modellerde ise bir standart hâline gelecek. Şirketten verilen bilgiye göre; 2021 model, Boom! Box GTS bilgi ve eğlence sistemine sahip Touring, CVO ve Trike motosikletlerin tamamı Android Auto’yla uyumlu şekilde gelecek. Android Auto’nun varlığı sayesinde motosiklet sürücülerinin Google Haritalar’dan yol bilgisi alması, Google Asistan ile etkileşime girmesi ve müzik sistemini kontrol etmesi mümkün olacak.

Harley-Davidson, Android Auto için yeni destek sunmaya başlasa da, rakip platform Apple CarPlay ile uzun süre önce buluşmuştu. Harley-Davidson’ın motosikletlerinde 2018’in ortalarından bu yana CarPlay desteği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER