Ulaşım

Android Auto güncellemesi müzik dinlemeyi ve mesajlaşmayı kolaylaştırıyor

Google önümüzdeki günlerde Android Auto için yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Söz konusu güncelleme ile kullanıcı arayüzünü daha kolay ve verimli hâle getirmeyi amaçlayan şirket, otomobillerin bilgi ve eğlence sistemlerinin dikkat dağıtmasını ve hem sürücüyü hem de araçları tehlikeye atmasını da engellemeyi hedefliyor. Değişikliklerin odak noktasında ise müzik dinleme ve mesajlaşma deneyimleri bulunuyor.

Artık Android Auto’yla otomobilde müzik dinlerken albüm kapaklarının büyümesi ve arayüzdeki hareketin kolaylaşması sayesinde sanatçı, albüm ve şarkı seçimleri çok daha kolay ve hızlı biçimde yapılabilecek. Google’dan yapılan açıklamada müzik katalogu içinde gezinirken gösterilen Google Asistan tabanlı arama sonuçlarının da iyileştirildiği ve bu sayede kullanıcıların sesli komutlar vererek daha iyi kategorilendirilmiş sonuçlar görebileceği belirtildi.

Android Auto, bundan böyle gelen mesajların ön izlemesini o anda aktif olarak kullanılan uygulamanın üzerinde gösterecek. Ancak bu gösterim sadece otomobil tamamen durduğunda yapılacak. Mesajlarının içeriğinin görülmesini istemeyenleri de düşünen Google, bu özelliği Android Auto’nun ayarlar menüsü üzerinden aktive edilecek şekilde opsiyonel olarak sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER