ManşetlerUlaşım

Android Auto artık her otomobilde kullanılmaya başlıyor

android auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android autoAndroid Auto Google’ın Apple CarPlay sistemine verdiği bir cevap niteliğini taşıyor. Bunun sayesinde akıllı telefonunuzdaki uyumlu uygulamaları otomobilinizin kontrol panelinin ekranında görmeniz, böylelikle gözünüzü yoldan ayırmadan güvenli bir sürüş yapmanız sağlanıyor.

Ancak Google çoğu insanın Android Auto destekli bir otomobile sahip olmadığını biliyor. Bunun etrafından dolaşarak daha fazla kişiye Android Auto deneyimi yaşatmak adına farklı bir çözüm sunuyor. Google, Android 5.0 ve üstü sürümle çalışan tüm Android telefonlara dağıtmaya başladığı bir güncellemeyle birlikte Android Auto’nun basitleştirilmiş bir versiyonunu sunuyor.

Yani otomobilinizde de akıllı telefonunuzun ekranını kullanarak benzer bir Android Auto deneyimi yaşamanız mümkün olacak. Üstelik telefonunuzu otomobilin sistemine bağlamak zorunda da kalmayacaksınız.

Mobil uygulama versiyonu uygulamalardan beklediğiniz temel nitelikteki bilgileri sunan basitleştirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. Google Haritalar, müzik, telefon çağrıları, mesajlar gibi bir otomobilde en fazla ihtiyaç duyulacak araçlar ön planda bulunuyor. Ayrıca eller serbest moduyla komutları kullanarak görüşmeler yapabilir, mesaj gönderebilir, yol tarifleri alabilir veya çalan parçaları değiştirebilirsiniz.

Ayrıca güncellemeyle birlikte telefonunuz, eğer varsa otomobilinizin dahili Bluetooth sistemine veya sonradan eklenmiş Bluetooth aygıtına otomatik olarak bağlanıyor. Direksiyonunuzdaki kontrolleri kullanmak yerine sesli komutlarla dilediğiniz bir kişiyi aramanız mümkün hâle geliyor.

Google, genişletilmiş eller serbest sesli komutları için çalıştığını, böylelikle ekranda hangi uygulama veya içerik açık olursa olsun, “Ok Google” şeklinde seslenilerek söylenen komutların da işlev kazanacağını söylüyor. Örneğin, Haritalar uygulaması açıkken, bu uygulamadan çıkmadan Google’dan çalan şarkıyı değiştirmesini isteyebileceksiniz.

Android Auto uygulaması dağıtıma çıkmaya başladı, ancak dağıtımı ülkelere göre kademeli olarak yapılıyor. Henüz Türkiye Google Play mağazasında uygulama dağıtımı başlamadı. Bu uygulamaya özel web sitesindeki forma kayıt bırakarak uygulama yayınlandığında bundan haberdar olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER