Ulaşım

Android Auto ve Google Haritalar’a hız sınırı göstergeleri ekleniyor

android autoGoogle’ın Android Auto platformuna ve Google Haritalar uygulamasına hız sınırı göstergeleri eklemeye hazırlandığı söyleniyor. Söz konusu özelliğin pek çok kullanıcı tarafından talep edildiği belirtilirken, Garmin ve Waze gibi şirketlerin yazılımında bu özellik hali hazırda bulunuyor. Bir Reddit kullanıcısı, Google Haritalar uygulamasında ekranın sol alt köşesinde beliren hız sınırı işaretinin olduğu ekran görüntüsünü paylaştı. Android Police’te yayınlanan ekran görüntüsünde ise benzer bir işaretin Android Auto’nun araç içindeki arayüzünde de belirdiği görülüyor.

ABD ve Birleşik Krallık’taki bazı Android kullanıcıları, yeni hız göstergeleriyle tanıştıklarını belirtti. Bazıları söz konusu göstergenin kısa süre için görüldüğünü ve ertesi gün ortadan yok olduğunu dile getirdi. Söz konusu özelliğin Google tarafından kullanıcılara resmen ulaştırılıp ulaştırılmayacağı henüz bilinmiyor. Hangi ülkelerin ilk etapta özelliğin kapsama alanında olacağı konusunda da işaret verilmiş değil.

Hız sınırı göstergesi Android Auto kullanıcılarının işine yarayacaktır

Hız sınırı göstergesinin Google’ın otomobil platformu ile tanışmış kullanıcıların işine daha çok yarayacağı söylenebilir. Platformun kullanıcıları, daha öncesinde hız sınırlarını görmek içn başka uygulamalardan yardım alıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER