Ulaşım

Android Auto otomobile bağlı telefonla etkileşime girmeye izin veriyor

android autoGoogle Android Auto platformu aktifken kullanıcıların telefonlarıyla doğrudan etkileşime girmelerini kasıtlı biçimde zorlaştırmıştı. Şirket böylelikle sürücülerin yola daha iyi odaklanmasını amaçlamıştı. Ancak bu durum, telefonun gerçekten kullanılmasının gerektiği zamanlarda da ekstra sıkıntı yaşanmasına sebep olmuştu.

Bu konuda kullanıcılarından gelen şikayetleri dikkate almış gibi görünen Google, sessiz sedasız biçimde Android Auto’ya bağlı telefonları kullanmayı kolaylaştırdı. Android telefon sahipleri, Google’ın araç içi bilgi ve eğlence platformuna bağlı telefonlarıyla ekran üzerinde kaydırma hareketi yaparak etkileşime girebilecek. Böylelikle aracını kenara çekerek üçüncü taraf bir mesajlaşma uygulaması üzerinden gelen mesajlarını kontrol etmek isteyenler, işlerini çok daha hızlı biçimde halledebilecek.

Google söz konusu değişikliğin dağıtımına kısa süre önce başlamış gibi görünüyor. Özelliğin dağıtımının kademeli olarak yapıldığı ve bu nedenle bazı kullanıcılar için bekleme süresinin biraz daha uzun olabileceği ifade ediliyor.

Google Android Auto deneyimindeki bu küçük ancak önemli değişikliği resmi olarak duyurmadı. Şirketin değişikliği gerçekleştirme amacı ise şu an için oldukça anlaşılır görünüyor. Google sürüş esnasında dikkat dağınıklığını engelleme ve ihtiyaç duyulduğunda telefona doğrudan erişebilme arasında dengeyi kurmayı amaçlamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER