Ulaşım

Android Auto 2018’de kablosuz bağlantıya geçecek

android auto kablosuzAndroid Auto’nun pazara çıktığı 2015 yılından beri, mobil cihazdaki uygulamaları veya ekran görüntülerini otomobilin kontrol paneli ekranına yansıtmak için telefonu kabloyla doğrudan otomobilin merkezi birimine bağlamak gerekiyor. 2018’de bu durum Android Auto’nun kablosuz bağlantı desteği kazanmasıyla birlikte değişecek gibi görünüyor.

JVC Kenwood gelecek hafta düzenlenecek CES 2018’de kablosuz Android Auto ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bunlardan bir tanesi JVC, diğeri de Kenwood markasını taşıyacak. Her ikisi de 1280 x 720 piksel HD ekranlar barındıracak, böylelikle navigasyon uygulamaları için keskin ve net görüş sunacak.

Benzer birçok ürün gibi, bu cihazlar da Android Auto’nun yanı sıra Apple CarPlay’i de destekleyecek. Ne var ki, şu anda hangi işlevlerin kablosuz olarak sunulacağı bilinmiyor. Öte yandan şimdiye kadar az sayıda kablosuz CarPlay ürünü görmüştük.

Android Auto’nun yeni sürümüyle gelecek yenilikler

Google kablosuz Android Auto desteğini geçtiğimiz mayıs ayında, Google I/O etkinliğinde duyurmuştu. Bu nedenle göreceğimiz ürünler çok şaşırtıcı sayılmaz. Kablosuz bağlantı desteğinin yanı sıra, “OK Google” sesli komut desteği, Android Auto’yu kontrol panelinin yanı sıra telefonda da kullanma imkanı da aynı zamanda tanıtılmıştı.

Yeni cihazlarla ilgili olarak aktardıklarımızın ötesinde herhangi bir yeni bilgi bulunmuyor. JVC Kenwood da henüz resmi bir duyuru yapmadı. Ancak tüm boşluklar gelecek hafta, 8 Ocak’ta CES kapılarını açmaya başladığında ortaya çıkacak.

CES’te görücüye çıkacak birçok yeni teknoloji olacak ve otomobil teknolojileri de başrol oynayan yenilikler arasında olacak. Etkinlikte yepyeni araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin tanıtılması bekleniyor. Bunların büyük çoğunluğunda Google ve Apple tarafından geliştirilmiş platformlar için destek bulunacaktır.

İLGİLİ HABERLER