Teknoloji

Android Auto 19 ülkede daha faaliyete geçiyor

android auto

Google, Android Auto platformuna erişebilen ülkelerin sayısını neredeyse üçe katladı. Akıllı otomobil arayüzü, artık 19 ülkede daha faaliyet gösterecek. Platformun yeni durakları arasında Hindistan ve Rusya gibi yüksek potansiyeli pazarların yanı sıra, çok sayıda Güney Amerika ülkesi yer alıyor.

Android Auto’nun faaliyete geçtiği yeni ülkelerin tam listesi şu şekilde: Arjantin, Avusturya, Bolivya, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Guatemala, Hindistan, İsviçre, Kolombiya, Kosta Rika, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Rusya, Şili, Uruguay ve Venezuela. Google, akıllı otomobil arayüzünü kullanıma sunduğu yeni ülkeleri emojileri de kullandığı bir tweet ile de duyurdu.

Android Auto, daha öncesinde ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İrlanda, İspanya,İtalya, Kanada ve Yeni Zelanda’da faaliyete geçmişti. Otomobil üreticilerini sistemi araçlarında ön yüklü olarak sunma konusunda ikna etmek Google’ın önündeki bir diğer sınav olsa da, kullanıcılar diledikleri takdirde üçüncü taraf araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle de akıllı araç arayüzlerine erişim şansı elde edebiliyor.

Ancak şu an için, hem Google’ın hem de Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence sistemi arayüzlerinin gelişimlerini sürdürdükleri gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Gelişimin tamamlanması için daha çok kullanıcıdan geri bildirim alabilmek büyük önem taşıyor. Bunun için de daha fazla otomobilde söz konusu sistemlerin ön yüklü olarak sunulması ihtiyacı ön plana çıkıyor. Önümüzdeki dönemde destekleyen araç sayısındaki artışla birlikte Android Auto ve Apple Car Play’i daha fazla ülkede deneyimlemek mümkün gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER