Manşetler

Android Abaküs Projesi ile şifrelerden kurtulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android abakus projesiGoogle, Android’de şifreleri arka plana iten ve yerine konum, yazma hızı ve ses gibi alışkanlık gösteren parametreleri kullanan “Project Abacus” (Abaküs Projesi) isimli giriş sistemini 2015’te duyurmuştu. Söz konusu projenin gerçek bir ürüne dönüşmesiyse pek çok kişinin tahmin ettiğinden de daha çabuk olacak gibi gözüküyor.

Projenin altında Google’ın İleri Teknolojiler ve Projeler grubu olan ATAP’ın imzası bulunuyor. Şirketin I/O 2016’da gerçekleştirdiği küçük ölçekli bir sunumda, projenin 2016 sona ermeden geliştiricilere ulaştırılacağı belirtildi. Büyük finansal kurumların Abaküs Projesi ile ilgili test çalışmalarına önümüzdeki ay itibarıyla başlayacağı açıklandı. Google projeyi ilk olarak üniversitelerle test etmişti.

Android Abaküs Projesi, insanların Google’a ne kadar güvendiğinin anlaşılması için büyük önem taşıyor. Projenin başarısında Google’a olan güveninin önemli bir rol oynayabileceği belirtiliyor. Android hali hazırda da kullanıcı verilerini topluyor. Abaküs Projesi’nde söz konusu veriler, kullanıcı alışkanlıklarının belirlenmesinde kullanılacak. Kullanıcı alışkanlıkları ise şifrelerden kurtulma amacıyla işlenecek.

Bu işlemin kimi kullanıcılarda bazı rahatsızlıklara yol açacağını görmek pek zor değil. Kullanım kolaylığı uğruna gizlilikten taviz vermeyi kabul etmeyecek kişilerin sayısı tahmin edilenden yüksek olabilir.

İLGİLİ HABERLER