Teknoloji

Android 9 Pie amiral gemisi Samsung telefonlarına 2019 başında gelecek

samsung galaxy s9 plus inceleme

Samsung cihazına Android 9 Pie güncellemesini bekleyen kullanıcılar için tünelin sonunda ışık görünmüş olabilir. Samsung+ uygulamasındaki bir tanıtım, 2019’un başlarını yazılımın çıkmayacağı başlayacak zaman olarak işaret ediyor.

XDA Developers’ın dikkat çektiğine göre, uygulama içindeki bir metin, “Android 9.0 Pie’ın gelecek yılın başında Samsung Galaxy telefonlarına gelmesi bekleniyor. Bundan dolayı 2018 boyunca yeni özelliklerin avantajlarından yararlanamayacaksınız. Ancak çok da beklemeniz gerekmeyecek.” şeklinde ifadeler içeriyor.

Android 9 Pie‘daki bazı özelliklerin de tanıtımı yapılıyor. Uygulama davranışını düzenleyerek iki şarj arasında daha fazla pil ömrü elde etmeyi sağlayan uyarlanabilir pil kontrolü, uygulama kısayolları ve daha fazla emoji karakteri yenilikler arasında bulunuyor.

Sızan destek dokümanına göre, Android 9 Pie için public beta programı da önümüzdeki birkaç gün içinde Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus kullanıcılarına açılacak. Böylelikle bu kullanıcılar yeni işletim sistemini zamanından önce test etme fırsatı bulacak.

Bu arada Samsung’un amiral gemisi telefonları dışında kalan birçok telefon şu anda Android 8.0 Oreo güncellemesini almayı bekliyor.

Android 9 Pie, Samsung Experience 10 güncellemesinin bir parçası olarak gelecek. En azından amiral gemisi Samsung telefonları için durum böyle olacak. Samsung, bu güncellemeyle birlikte işletim sisteminin geneline koyu modu getirmeyi planlıyor. Aynı zamanda her zaman açık ekran moduna da bir güncelleme gelecek.

İLGİLİ HABERLER