Teknoloji

Android 7.1 yüklü cihazlar iPhone’dan gelen ekran görüntülerinin gösteriminde sıkıntı yaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android 7.1 iphone ekran goruntusuGoogle yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL’i geçtiğimiz ayın ilk günlerinde tanıtmıştı. Söz konusu telefonlar dışında Android 7.1’in tam sürümünü çalıştan başka bir cihaz bulunmuyor. İşletim sisteminin Nexus cihazlara dağıtımının önümüzdeki hafta başlayacak. Bekleyiş devam ederken, Pixel kullanıcıları deneyimlerinde karşılaştıkları çeşitli sorunları forumlarda paylaşarak çözümü için çağrıda bulunuyor.

Bu sorunlardan birisi de, iPhone’lardan gönderilen ekran görüntülerinin düzgün biçimde gösterilememesi. Pixel’den iPhone’a gönderilen ekran görüntülerinde ise herhangi bir soruna rastlanmıyor.

Bazı kullanıcılar sorunun özellikle iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’tan gönderilen ekran görüntülerinde gözlemlendiğini belirtiyor. Daha önceki iPhone modellerinden veya diğer Android telefonlarından gelen görüntülerde bir problem olmaması, sorunun Android 7.1 ve yeni iPhone’lar arasında olduğunu düşündürüyor. iPhone 7 ve 7 Plus’tan diğer Android sürümlerine gönderilen ekran görüntülerinde de bir sıkıntı yaşanmaması, bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Android 7.1 Nougat’nın dağıtımından önce sorunun çözülüp çözülmeyeceği merak ediliyor

Google’dan henüz probleme ilişkin bir doğrulama gelmiş değil. Bu da en yeni Nougat sürümü dağıtıma çıktığında sorunun çözüme kavuşup kavuşmayacağının merak edilmesine yol açıyor. Ancak sorunun geniş ölçekli dağıtım öncesinde çözülmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER