Manşetler

Google son geliştirici ön izleme sürümüyle Android 7.0’ın çıkışının yaklaştığını işaret ediyor

android nougat

android 7.0 nougatGoogle en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android 7.0 Nougat için hazırladığı beşinci ve son geliştirici ön izlemesini yayınladı. Söz konusu sürüm, geliştiricilere Android 7.0’ın nihai versiyonuna en yakın halini görme ve hazırlıklarını buna göre yapma fırsatını veriyor. Ön izleme, Android cihaz sahiplerine de nihai versiyonun çıkışının artık çok yakın olduğunu müjdelemesi bakımından önem taşıyor.

Android 7.0’ın yayın tarihi konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Google beşinci ön izleme sürümünü yayınlayarak güncellemenin tamamlanmış halini yaz mevsiminin ilerleyen günlerinde yayınlayacağını biraz daha somut biçimde gözler önüne sermiş oluyor. Geliştiriciler, söz konusu sürüm sayesinde uygulamalarını Android 7.0’ın yayınlanmasından önce genel kullanıma tamamen hazır hâle getirme fırsatını yakalıyor.

Android 7.0 Nougat ön izlemesinde dört nokta öne çıkıyor

Google, en yeni ön izleme sürümünde dört özelliğin altını çiziyor. Nexus ve diğer ön izleme cihazları için sistem imajlarının varlığı, uygulamaların son versiyonlarının testi için kullanılabilecek emulatör, nihai N API’ları, son sistem arayüzleri, sistemdeki ve ön yüklü uygulamalardaki hataların düzeltilmesi, şirketin üzerinde durduğu noktalar arasında bulunuyor.

Android Beta programına dahil olan geliştiriciler, beşinci ön izleme sürümüne ekstra herhangi bir hamle yapmadan otomatik olarak erişebilecek. Programa dahil olmayan, ancak beta sürümünün getireceklerini merak edenler de cihazlarının güncellemeyi “havadan” almasını sağlayacak değişiklikleri yaparak meraklarını giderebilecek. Ancak söz konusu sürümün beraberinde bazı hata ve problemleri getirmesi ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER