Teknoloji

Android 7.0 işareti Samsung sayesinde verildi

android n
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android 7.0

Google şu anda Android N olarak bilinen gelecek Android işletim sistemi sürümünün geliştirici versiyonunu yayınlamış olabilir, ancak şirket henüz bu işletim sisteminin esas olarak hangi resmi ada ve sürüm numarasına sahip olacağını açıklamış değil.

Android N’in resmi adı hakkında bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Aynı şekilde versiyon numarasıyla ilgili de çeşitli söylentileri görüyoruz. İlki hakkında henüz somut bir işaret yok, ancak Samsung sayesinde ikincisi için bir fikir sahibi olduğumuz söylenebilir.

Google’ın Android ekosistemindeki en büyük iş ortaklarından bir tanesi olan Samsung, Çoklu Pencere özelliğinin SDK sürüm notlarında, Android N’in 7.0 versiyon numarası taşıyacağına dair bir işaret verdi. Sürüm notlarında “bu versiyon Android N(7.0) uyumluluğuyla yayınlanmıştır” şeklinde bir ibare yer alıyor.

Versiyon numarası son yıllarda birer birer artmaya başladı. 2014’te çıkan Lollipop 5.0, 2015’te çıkan Marshmallow 6.0 versiyon numarasına sahipti. Bu durumda Android N’in de Android 7.0 olması normal görünüyor. Ne var ki, Google’dan henüz konuyla ilgili bir resmi doğrulama gelmedi. Detaylar için en erken gelecek ayki I/O etkinliğini beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER