Manşetler

Android M’in resmi adı Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow

Google, Android M’deki M harfinin neye karşılık geldiğini açıkladı: Marshmallow. Bu sonbaharda çıkacak Android 6.0 güncellemesi ilk olarak geçtiğimiz mayıs sonunda şirketin I/O konferansında ön gösterime sunulmuştu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Google, Android’in yeni sürümüne olan ilgiyi veya heyecanı canlı tutmak amacıyla yeni sürümün adının sadece baş harfini vermiş, tam ismi açıklamayı daha sonraya bırakmış oldu.

Android’in bir sonraki büyük isminin belirlenmesiyle birlikte Google, Android 6.0 SDK’nın bitirilmiş versiyonunu ve Marshmallow yazılım ön izlemesinin üçüncü ve son sürümünü de Nexus cihazları için yayınladı. Ön izleme imajlarının sona yaklaştığı, ancak son kullanıcılara hitap etmediğine Google tarafından dikkat çekiliyor. Geliştiricilere Android 6.0 Marshmallow yayınlandıktan sonra cihazlarını elle yeniden fabrika imajından kurmaları, bu şekilde tüketici cihazlarına özel kablosuz ağ yoluyla sunulan güncellemeleri Nexus cihazlarına yükleyebilecekleri belirtiliyor.

Android Marshmallow özellikle uygulama izinleri konusunda daha basit bir yaklaşık sergiliyor, kullanıcılara uygulamaların hangi bilgilere erişebileceği noktasında daha fazla kontrol sunuyor. Google’ın yeni Android Pay mobil cüzdan platformu, USB Type-C desteği, işletim sistemi genelinde çeşitli düzeltmeler ve iyileştirmeler de Android 6.0 Marshmallow sürümünün barındırdıkları arasında yer alıyor.

Android 6.0 Marshmallow, Android işletim sistemine kullanıcı arayüzü ve görsellik bakımından geçen yıl işletim sistemine büyük değişiklikler getiren Android 5.0 Lollipop sürümünü takip ediyor.

Google’ın Android 6.0 Marshmallow ile birlikte iki yeni Nexus cihazının hazırlığını yapıyor. Bunlardan biri Huawei tarafından geliştiriliyor. Diğeri de LG tarafından üretilen ve fotoğrafı geçtiğimiz hafta sonu sızan yeni nesil Nexus 5 olacak gibi görünüyor. Her iki telefon da dahili parmak izi tarayıcısı barındıracak, ne de olsa Android 6.0 Marshmallow ile birlikte bu tarz donanımlar için uygulamalara giriş amaçlı kimlik doğrulamalarında doğal destek sunulacak.

İLGİLİ HABERLER