Teknoloji

Android 6.0 Marshmallow’un sürpriz oyunu nasıl bulunur?

android-6-0-marshmallow-170815

Google, Android 6.0 Mashmallow’u geçtiğimiz pazartesi günü yayınlamıştı. Nexus bir akıllı telefona veya tablete sahip olanlar Google’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümüne hemen erişebiliyor. Üreticilerin Marshmallow güncellemesine ilişkin planlarını açıklamasının ardından kısa süre içinde çok daha fazla cihazda Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminin kullanılması bekleniyor.

Diğer tüm Android sürümleri gibi, Android 6.0 Marshmallow da “Paskalya yumurtası” olarak anılan gizli bir özellik barındırıyor. Marshmallow’un Paskalya yumurtası, kullanıcıların aşina oldukları bir oyunu oynamasını da mümkün kılıyor.

Oyunu bulmak için önce Android 6.0 Marshmallow yüklü cihazın Ayarlar uygulamasına gitmek gerekiyor. Ayarlar uygulaması içinde Hakkında sekmesi açıldığında ise Android versiyonunu gösteren alana birkaç kez dokunulduğunda ortaya aşağıda gördüğünüz resim çıkıyor.

android-6-0-marshmallow-paskalya-yumurtasi-081015-1

Ekranda beliren Marshmallow logosuna birkaç kez dokunulduğunda ve ardından uzun basıldığında Paskalya yumurtasında saklanan oyun ortaya çıkıyor. Yumurtadaki oyun ise Flappy Bird’ün Android 6.0 Marshmallow için düzenlenmiş bir sürümü. Google, aynı oyunu Android 5.0 Lollipop’ta da o sürüme özel biçimde kullanıcılarına sunmuştu.

android-6-0-marshmallow-paskalya-yumurtasi-081015-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER