Manşetler

Android 6.0 Marshmallow Google’ın Nexus cihazları için çıktı

android-6-0-marshmallow-izin-061015

Google, Android 6.0 Marshmallow sürümünü bazı Nexus cihazları için dağıtmaya başladı. İlgilenenler Android’in en son büyük güncellemesinin fabrika imajlarını Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 ve Nexus Player cihazları için Google’ın sitesinden indirebilirler.

Eğer elle yüklemeyle uğraşacak kadar vakti veya tecrübesi olmayanlardansanız, o hâlde birkaç gün daha beklemeniz gerekiyor. Yukarıda saydığımız cihazlar için kablosuz bağlantı üzerinden güncellemeler çok yakında çıkacaktır.

Marshmallow güncellemesi Doze adı verilen yeni bir özellikle birlikte pil ömrünü artırmaya odaklanıyor. Ayrıca Android’in uygulama izinlerini ele alış biçimini yeniliyor, kullanıcılara bir uygulamanın nelere erişebileceği noktasında daha fazla kontrol sunuyor.

Now on Tap de önemli Android 6.0 yeniliklerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Henüz Türkiye’de tam anlamıyla kullanılamıyor ve işe yaramıyor olsa da, Now on Tap etkinleştirildiği zaman ekranda bulunan her şeyi tarıyor ve analiz ediyor, daha sonra kişiler, mekanlar ve bunun gibi içerikler hakkında ilgili bilgileri ekrana getiriyor.

Ayrıca Android 6.0 yerleşik parmak izi doğrulama desteği de sunuyor. Zaten buna bağlı olarak Nexus 5X ve Nexus 6P gibi iki yeni ve referans Android telefonu parmak izi tarayıcıları barındırıyor. Bu telefonlar da içinde bulunduğumuz ay içinde Android 6.0 yüklü olarak çıkacak.

Android 6.0’ın Samsung, LG, Sony gibi üreticilerin cihazlarına ne zaman geleceği şu an tam olarak bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER