Teknoloji

Android 6.0 Key Lime Pie kod adıyla gelebilir

Android’in bir sonraki büyük sürümünün, yani beşinci versiyonunun Jelly Bean olarak adlandırılacağı konusunda elde güçlü kanıtlar var. Gelecek sonbaharda çıkması beklenen bu sürüme daha aylar varken, altıncı versiyonun adı konusunda da ipuçları gelmeye başladı.

The Verge tayfasının içerideki kaynaklardan aldığı bilgilere göre Jelly Bean’in ardından Key Lime Pie gelecek. Yani tatlılarla adlandırılan sürümlerde jelibondan sonra misket limonuyla yapılmış bir payın tadına bakılacak. Sitenin bu bilgiyi aldığı kaynak geçen yıl Jelly Bean adını sızdıran kaynakmış, yani bilginin doğruluğu bir hayli yüksek.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Google’un bu tatlılarla süslenmiş adlandırma hiyerarşisi hem işletim sistemlerini daha çekici kılıyor, hem de işletim sisteminin simgelenmesi için daha somut bir objenin kullanılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca tatlılar konusunda da genel kültürümüzün arttığı söylenebilir. Google adlandırmasa kaç kişi zencefilli kurabiye veya misket limonlu paydan haberdar olacaktı ki.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER