Manşetler

Android 4.4 KitKat’ın sızan ekran görüntüleri arayüz değişikliklerini müjdeliyor

Android’in bir sonraki büyük güncellemesinin gelişini, Google’ın bu sürümün hangi isimle çıkacağını açıklamasıyla birlikte öğrenmiştik. Ekim ayında gelmesi beklenen Android 4.4 KitKat ile ilgili olarak o zamandan beri yeni sızıntılar görmeye devam ediyoruz.

android-4-4-kitkat-230913-1

9to5Google sitesi Android’in gelecek nesil versiyonuna ait çeşitli kullanıcı arayüzü görüntülerini yayınladı. Doğruluğu kanıtlanmamış olan görüntüler kullanıcı arayüzünde daha açık renkler kullanıldığını, durum çubuğu üstünde mavi yerine gri renkli ikonların kullanıldığını gösteriyor. Ayrıca mevcut durum çubuğunun rengi de açık olan uygulamanın rengine göre değişiklik gösteriyor.

Arayüz görüntüleri Mesajlar ve Telefon uygulamalarındaki tasarım değişikliklerini de ortaya koyuyor. Her ne kadar ekran görüntüleri bu uygulamaların yeni işlevler kazanıp kazanmadığı hakkında detay vermese de, yeni görünüşlerinin daha gösterişli olduğu ortada. Android 4.4 KitKat ile birlikte telefon uygulaması yepyeni bir numara çeviricisi kazanacak gibi görünüyor.

android-4-4-kitkat-230913-2

Google’ın Android 4.4 KitKat sürümünü LG Nexus 5 ile 14 Ekimde düzenleyeceği iddia edilen bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. Android 4.4 KitKat ilk olarak Nexus 5 ile çıkış yapacak, bununla birlikte mevcut Nexus cihazları da bu güncellemeyi alacak.

İlgili >> 9to5Google

İLGİLİ HABERLER