Teknoloji

Android 4.4 KitKat ile birlikte Android TV dönemi başlayacak

Android’in KitKat adını taşıyacak gelecek sürümü akıllı telefon ve tabletlerin yanı sıra televizyonlara da odaklanacak. ETnews tarafından verilen habere göre yeni versiyonda televizyonlara özel olarak tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü de bulunacak. Bu kullanıcı arayüzü hem OEM’lere avantaj sağlayacak hem de müşterilere eşsiz bir deneyimin sunulmasını mümkün kılacak.

android-tv-dedikodu-251013Android 4.4 KitKat’a uyumlu ilk televizyonların LG ve Sony’den geleceği söyleniyor. Her iki şirket Google TV projesinde de Mountain View şirketiyle işbirliği yapıyordu. Bu arada ETnews’in haberinde de Google’ın Google TV adını bırakacağı ve bunun yerine “Android TV” adını kullanacağı belirtiliyor. Bu arada Google’ın sahibi olduğu Motorola’nın da Android TV çalıştıran bir setüstü cihaz çalıştıracağı söyleniyor.

Google’ın Android TV planlarının Android 4.4 KitKat’ın duyurulmasıyla birlikte kesinleşmesini bekliyoruz. Uzun zamandır televizyon pazarını izleyen şirket bu alanda akıllı telefonlardaki gibi bir hakimiyet kurmayı başaramadı. ABD’de faaliyette olan Google TV istenen performansı gösteremedi. Eric Schmidt 2011 sonlarında yaptığı bir açıklamada, 2012 yazı itibarıyla mağazalarda satılan TV’lerin büyük çoğunluğunda Google TV’nin bulunacağını kaydetmişti. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi.

Android 4.4 KitKat ile ilgili birçok sızıntının meydana gelmesine rağmen, TV arayüzünün nasıl olduğunu gösteren bir sızıntıyla şimdiye kadar karşılaşmadık. Android TV’nin zaten Android tabanlı olan Google TV’den ne kadar farklı olduğunu hep beraber göreceğiz. Tasarım değişikliği dışında Google Play’deki Android TV uyumlu uygulama sayısının artırılması noktasında yazılımcılara sunulacak çeşitli avantaj ve fırsatların da bulunacağını tahmin ediyoruz.

ETnews, önde gelen TV üreticilerinden Samsung’un Android tabanlı bir TV çıkarmak gibi planının olmadığını işaret etti.

İlgili >> ETnews

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER