Teknoloji

Android 4.4.3 KitKat güncellemesi neler getiriyor?

Google kullanıcılara birkaç arayüz değişikliğ getiren Android güncellemesinin dağıtımına başladı. Google Nexus 5’in dışında el değmemiş bir Android deneyimi sunan Moto E, Moto G, Moto X ve Samsung Galaxy S4 Google Play Edition gibi akıllı telefonlarla Nexus 7 ve Nexus 10 gibi tabletler de kısa süre içinde bu güncellemeye kavuşacak. Android 4.4.3 KitKat güncellemesiyle gelenleri yazının devamında bulabilirsiniz.

android-kitkat-040913-1

Hata düzeltmeleri

Android 4.4.3 güncellemesinin yayınlanmasındaki temel amaç daha pürüzsüz bir kullanım sağlamak amacıyla geçmiş versiyonlardaki eksiklikleri gidermek. Dolayısıyla uygulamayla birlikte mevcut çeşitli hatalar düzeltiliyor.

Hızlı pil tükenmesi problemi

Güncellemeyle birlikte düzeltilen problemler arasında en dikkat çekici olanı hızlı pil tükenmesi sorunu. Özellikle kameradan faydalanan bir uygulama kullanıldığı zaman yaşanan bu problem daha çok Qualcomm işlemcili cihazlarda sıkıntı yarattı. Piyasadaki pek çok cihazda Qualcomm işlemcilerin bulunduğu göz önüne alınınca problemin kapsama alanının genişliği anlaşılıyor.

Telefon uygulaması

Android 4.3.3 ile kullanıcılara yeni bir telefon uygulaması sunuluyor. Beyaz zeminin üzerine mavi renk takımının kullanıldığı yeni renk şeması KitKat’ın genel anlayışını daha iyi yansıtıyor.

Kişiler uygulaması

Uygulamanın işlevinde herhangi bir değişiklik yok. Ancak fotoğrafı olmayan kişiler için kullanılan gri ikonların yerini daha renkli alternatifler almış. Bu da kullanıcılara daha renkli bir deneyim vadediyor.

Diğer yenilikler

Yukarıda yer alan değişiklikler Android 4.3.3 KitKat ile gelen en somut yenilikler olarak göze çarparken, Google yeniliklerin tam listesini henüz açıklamadı. Mevcut bilgiler çerçevesinde bakıldığı zaman Android 4.4.3’ün çok kapsamlı bir yenilik sunmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> AnandTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER