Manşetler

Android 4.3 tanıtıldı, bugünden itibaren diğer mevcut Nexus cihazlarına gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google mobil işletim sistemi Android’in en son versiyonu Android 4.3’ü duyurdu. Android Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hugo Barra tarafından tanıtılan yeni versiyon Nexus 7 ile birlikte çıkışını gerçekleştiriyor ve birkaç yeni özelliği beraberinde getiriyor. Android 4.3 de bir Jelly Bean versiyonu olarak nitelendiriliyor, bu da Key Lime Pie için daha bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

android-4-3-jelly-bean-240713

Android 4.3 ile birlikte çoklu kullanıcı desteğinde bazı değişiklikler yapıldı. Android 4.3’te kullanıcılar kısıtlı profiller oluşturma imkanına sahip olacak, böylelikle başka kullanıcıların hangi unsurlara erişebileceği kontrol edilebilecek. Örneğin bu imkan sayesinde sizinle aynı tableti kullanan çocuğunuzun hangi bölümleri veya uygulamaları kullanabileceğini belirleyebileceksiniz.

Düşük güç tüketimli Bluetooth cihazları için destek kapsamını genişleten Android 4.3 ile yüklü gelen cihazlar sporcu saatleri, nabız ölçerler ve bunun gibi Bluetooth 4.0 LE destekli cihazlarla daha iyi şekilde çalışabilecek.

Android 4.3 ile birlikte OpenGL ES 3.0 desteğinin kapsamı daha da genişletiliyor.

Android 4.3 bugünden itibaren Nexus 4, Nexus 10, birinci nesil Nexus 7 ve Galaxy Nexus’a ulaşmaya başlayacak. Yurt dışında satışa sunulan HTC One ve Galaxy S4 Google Edition cihazları da bu güncellemeyi çok yakında alacak.

İlgili >> Android Geliştiricileri

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER